Ga naar de inhoud

Vuurdoop voor Kim Gevaert als toernooidirecteur Memorial: "Voor magie zorgen is het doel"

 wo 31 augustus 2022 08:18
Kim Gevaert

Op vrijdag maakt het Koning Boudewijnstadion zich opnieuw op voor de jaarlijkse hoogmis van de atletiek in ons land: "De Memorial Van Damme". Voor kersvers toernooidirecteur Kim Gevaert is het de allereerste en de zenuwen staan iets strakker gespannen dan anders.

Voor magie zorgen in het stadion

“Ik heb nog meer zenuwen nu dan vroeger als atleet.”

 

En of ze ernaar uitkijkt. Kim Gevaert telt de dagen af richting de Memorial Van Damme. “Voor magie zorgen in het stadion. Dat is ons grote doel. Mensen blij maken. Dat staat los van eventuele wereldrecords.”

 

Het is wennen voor Gevaert in haar nieuwe rol. Als atlete alles meegemaakt, nu moet ze het waarmaken als toernooidirecteur. “Ik voel toch wel wat spanning, ja. Als de Memorial dichterbij komt, had ik dat ook altijd. Het lijkt alsof die emoties allemaal opnieuw naar boven komen."

 

Maar echt lang kan ze daar niet bij stilstaan. "Er moet nog zoveel gebeuren, er is nog een pak werk en ik ben nog volop aan het leren. Als ik zie hoeveel mensen er bij onze meeting betrokken zijn…Onwaarschijnlijk.”

Ik heb nog meer zenuwen nu, dan vroeger als atleet

Kim Gevaert, toernooidirecteur Memorial Van Damme

Gevaert heeft er vertrouwen in dat het een mooie atletiekavond wordt. “We hebben ervoor gezorgd dat de mensen de Belgian Cheethas aan het werk kunnen zien. Daar kijkt iedereen naar uit, ook de atleten zelf trouwens."


"Dan heb je ook nog het fenomeen Duplantis. Ik hoop echt dat hij zijn topvorm nog even kan rekken en een aanval doet op het wereldrecord.”

Kortom, spektakel gegarandeerd.  De mensen hebben al die atleten op televisie kunnen volgen, maar het is geweldig om ze ook eens in het echt in het stadion bezig te zien.

 

"Ik heb dat ook net nog zelf beleefd op het EK in München. Je voelt de spanning, je ziet de onwaarschijnlijke inspanningen en ruikt het zweet van die atleten.  Fantastisch, die magie, daar doen we het voor.”

Armand Duplantis, de grootste ster op de Memorial Van Damme
Armand Duplantis, de grootste ster op de Memorial Van Damme