Ga naar de inhoud

Red Flames zonder Laura De Neve in WK-kwalificaties tegen Noorwegen en Armenië

De Red Flames gaan met 24 speelsters voort in hun WK-kwalificatiecampagne. Laura De Neve is door de medische staf niet fit genoeg bevonden om deel te nemen aan de komende wedstrijden tegen Noorwegen en Armenië. "Een vervangster hebben we niet opgeroepen", verklaarde bondscoach Ives Serneels nader.

De Red Flames kunnen in hun WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (vrijdag in Leuven) en Armenië (dinsdag 6 september in Yerevan) geen beroep doen op Laura De Neve.

 

De aanvoerster van landskampioen RSC Anderlecht liep enkele weken geleden in de voorrondes van de Champions League een blessure op en is nog niet voldoende hersteld, zo bevestigde bondscoach Ives Serneels vandaag tijdens een persmoment in Tubeke.   

 

"Het gaat intussen beter met haar, maar de medische staf heeft beslist dat ze niet klaar is om deze interlands af te werken", aldus de bondscoach. "Een vervangster heb ik niet opgeroepen. Ik had al een uitgebreide 25-koppige selectie, met daarin onder meer Chloé Vande Velde en Jill Janssens, en nu gaan we met 24 verder." 

Een vervangster heb ik niet opgeroepen, we hadden al een uitgebreide selectie

Ives Serneels

Vooral de thuiswedstrijd tegen Noorwegen in het stadion van OH Leuven wordt cruciaal om kwalificatie voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland af te dwingen. 

 

De Noorse vrouwen leiden voorlopig de kwalificatiegroep en hebben drie punten voorsprong op België, tweede in de stand met negentien punten na acht wedstrijden. Enkel de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de nummers twee spelen barrages

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.