Ga naar de inhoud

Algemeen directeur Spa Grand Prix: "Getoond tot wat GP F1 van België in staat is"

 ma 29 augustus 2022 12:29
" "
Charles Leclerc tijdens de kwalificaties op het circuit in Spa-Francorchamps.

Vanessa Maes, algemeen directeur van de Spa Grand Prix, blikt tevreden terug op de afgelopen editie van de Grote Prijs Formule 1 van België in Spa-Francorchamps. Na de uitgeregende editie van 2021 en de maandenlange geruchten over het WK 2023 was het GP-weekend een groot succes. Het evenement lokte 360.000 mensen en kreeg als bonus een vernieuwd contract voor 2023.

"De balans is uiterst positief", opende Maes. "Iedereen is blij, van de toeschouwers tot alle belanghebbenden en het Formule 1 Management.'

"We hebben felicitaties ontvangen van Stefano Domenicali (president en CEO van de F1, red.). Ik ben een nogal gereserveerd persoon, maar ik denk dat ik kan zeggen dat we een zeer goede GP hadden."

"Volgens sommigen was het een van de beste, zo niet de beste sinds jaren. Ik wil alle betrokkenen bedanken omdat we wilden laten zien tot wat we in staat waren. "

"Uiteindelijk hebben we een geweldige GP gehad met een fantastische sfeer en veel toeschouwers."

Iedereen is blij, van de toeschouwers tot alle belanghebbenden en het Formule 1 Management. We kregen felicitaties"

Vanessa Maes, algemeen directeur Spa Grand Prix

De grote menigte zorgde wel voor heel wat verkeershinder na afloop van het evenement: "Het circuit is niet omringd door 6 autosnelwegen direct aan de uitgang, dus het is natuurlijk moeilijk."

"Bovendien waren er 2 ongevallen die ongeveer 45 minuten aan de verkeerstijd toevoegden", zei Maes.

"Desondanks wil ik de zeer goede samenwerking met de federale politie benadrukken. We kregen ook feedback van mensen die de toegang tot het circuit gemakkelijker vonden dan in voorgaande jaren."

Hoewel de toekomst van de GP voor volgend jaar verzekerd is, kijkt Vanessa Maes ook naar de langere termijn en onderstreept ze de moeilijkheden om een plaats op de volgende kalender te bemachtigen.

"We zullen stap voor stap te werk gaan. Het contract is bevestigd voor 2023, maar we kijken ook op lange termijn. Het was erg moeilijk om dit contract voor 2023 binnen te halen omdat de plaatsen duur zijn. Maar van de GP's die einde contract waren, zijn wij de eerste die opnieuw hebben getekend."

Het is nog even wachten op de datum van de GP van België in 2023. Daar zal de komende weken een beslissing over komen.

Gerelateerd: