Ga naar de inhoud

Alexander Kristoff is sterkste sprinter in de Ronde van Duitsland, leiderstrui voor Alberto Bettiol

 vr 26 augustus 2022 17:32
Kristoff wint alweer in het shirt van Intermarché-Wanty-Gobert.

In de Ronde van Duitsland is de 2e etappe naar Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert) gegaan. De Noorse beer was duidelijk de snelste van een uitgedund peloton. Het is voor Kristoff al zijn vijfde overwinning van het seizoen.

Na een ultrakorte proloog en een biljartvlakke etappe stond in de Ronde van Duitsland voor het eerst wat klimwerk op het programma. De heuvelachtige finale met meerdere kleine klimmetjes zou te zwaar zijn voor sprinters als Caleb Ewan.

 

Zoals verwacht zorgde het profiel van de etappe voor een spervuur van aanvallen. Een vroege vlucht met landgenoot Abram Stockman (Saris Rouvy Sauerland Team) had dan ook geen schijn van een kans.

 

In de finale probeerden Nils Politt en Emanuel Buchmann weg te rijden, maar de renners van Bora slaagden niet in hun opzet.

 

Een grote groep met onder meer Belgen Sylvan Moniquet, Mauri Vansevenant en Tosh Van der Sande leek meer kans op slagen te hebben, maar met nog 10 kilometer te gaan werden ze teruggehaald door de manschappen van EF Education-EasyPost.

 

Na een snedige versnelling op het laatste klimmetje van DSM-kopman Romain Bardet om de boni's volgde een sprint met een uitgedund peloton.

 

Tony Gallopin (Trek-Segafredo) probeerde die in de slotkilometer te ontregelen, maar hij kon geen grote bres slaan en zag hoe Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty-Gobert) de snelste man van het pak was. Hij bleef Florian Sénéchal (Quick Step-Alpha Vinyl) en Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost) met een duidelijk verschil voor.

 

De Italiaan Alberto Bettiol is de nieuwe leider dankzij het spel der bonificaties. De rittenkoers duurt nog tot en met zondag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kristoff: "Zat met nog 2 km te gaan eigenlijk niet in de eerste groep"

Na afloop gaf Alexander Kristoff zijn analyse van de etappe: "Het was echt zwaar vandaag", opende de Noor het flashinterview. "De klimmetjes waren lastig en er stond ook veel zijwind."

 

"Er bleven de hele tijd ploegmaats bij mij  en met nog 2 kilometer te gaan zat ik eigenlijk niet in het peloton. Ik kwam terug op het juiste moment en het is echt niet te geloven dat ik het dan ook nog afmaak."

 

"Of dit soort ritten mij op het lijf geschreven zijn? In principe kan het wel, maar een sprint was geen uitgemaakte zaak vandaag. De lead-out in de laatste kilometer was echt fantastisch en het voelt heel goed dat ik het kon afmaken."

Uitslag rit 2
1. Alexander Kristoff (Noo) 200,7 km in 4u57'37"
2. Florian Sénéchal (Fra) z.t.
3. Alberto Bettiol (Ita)  
4. Greg Van Avermaet Allen
5. Max Kanter (Dui)  
6. Matthew Holmes (GBr) zelfde
7. Lilian Calmejane (Fra)  
8. Patrick Konrad (Oos) tijd
9. Mikkel Bjerg (Den)  
10. Georg Zimmermann (Dui)  
Stand
1. Alberto Bettiol (Ita) 9u02'27"
2. Alexander Kristoff (Noo) z.t.
3. Filippo Ganna (Ita)  
4. Bauke Mollema (Ned) 2"
5. Mick van Dijke (Ned) 5"
6. Adam Yates (GBr) 6"
7. Florian Sénéchal (Fra) 6"
8. Tobias Foss (Noo) 6"
9. Lars Boven (Ned) 7"
10. Sean Quinn (VS) 7"
Ronde van Duitsland (2.Pro)
        winnaar leider
proloog 24/08 2,6 km Weimar - Weimar Ganna Ganna
rit 1 25/08 171 km Weimar - Meiningen Ewan Ganna
rit 2 26/08 199 km Meiningen - Marburg Kristoff Bettiol
rit 3 27/08 150 km Freiburg - Schauinsland A.Yates A.Yates
rit 4 28/08 188 km Schiltach - Stuttgart Bilbao A.Yates