Ga naar de inhoud

Caleb Ewan laat zijn benen spreken en wint massasprint in de Ronde van Duitsland

 do 25 augustus 2022 17:10

Na de ultrakorte proloog heeft Caleb Ewan de eerste rit in lijn gewonnen in de Ronde van Duitsland. In de sprint versloeg de snelle man van Lotto Soudal de Italiaan Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) en thuisrijder Max Kanter (Movistar). Filippo Ganna blijft de leider in deze rittenkoers.

De voorbije dagen was er heel wat aandacht voor de niet-selectie van Caleb Ewan van volgende maand. De Australiër hoopte op een triomf in eigen land, maar zal zoals het er nu naar uitziet door bondscoach Rory Sutherland thuisgelaten worden.

 

In de Ronde van Duitsland deelde de topsprinter in elk geval een eerste tik uit naar zijn bondscoach. Na een geschiedenisloze etappe versloeg hij in de sprint Jonathan Milan en Max Kanter en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen.

 

De voorbije maanden vond Ewan zijn beste sprintersbenen niet en in de Giro en de Tour bleef hij zonder ritzege achter. De renner van Lotto Soudal kon voor het eerst in 132 dagen nog eens winnen en sprokkelde zo een aantal broodnodige punten voor de ploeg in de UCI-ranking. 

 

Na zijn overwinning in de proloog kon Filippo Ganna zijn leiderstrui donderdag behouden. Hij heeft 2 seconden voor op de Nederlander Bauke Mollema (Trek-Segafredo). 

Uitslag rit 1 en stand
1. Caleb Ewan (Aus) 171,7 km in 4u01'54"
2. Jonathan Milan (Ita) z.t.
3. Max Kanter (Dui)  
4. Felix Gross (Dui) Allen
5. Florian Sénéchal (Fra)  
6. Alexander Kristoff (Noo) zelfde
7. Jérémy Lecroq (Fra)  
8. Tim Torn Teutenberg (Dui) tijd
9. Lawrence Naesen  
10. Marius Mayrhofer (Dui)  
Ronde van Duitsland (2.Pro)
        winnaar leider
proloog 24/08 2,6 km Weimar - Weimar Ganna Ganna
rit 1 25/08 171 km Weimar - Meiningen Ewan Ganna
rit 2 26/08 199 km Meiningen - Marburg Kristoff Bettiol
rit 3 27/08 150 km Freiburg - Schauinsland A.Yates A.Yates
rit 4 28/08 188 km Schiltach - Stuttgart Bilbao A.Yates