Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
38
5
1
4
0
7
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
5
1
4
0
1
8
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6

Keert Mazzu terug naar Union als Judas of koning Midas? "Waarom was hij niet eerlijk?"

 zo 28 augustus 2022 08:20
De terugkeer van Felice Mazzu geeft de Brusselse derby extra kleur.

Een terugkeer als Judas of als koning Midas? Felice Mazzu installeert zich vanavond voor het eerst in de kleedkamer van de bezoekers in het Joseph Marienstadion van Union. Welk onthaal wacht hem daar door de fans die hij zelf zo vaak deed dansen en zingen?

Een korte reconstructie van maandag 23 mei: de dag van de uitreiking van de Pro League Awards. Daar en dan laat Felice Mazzu twee mythische figuren versmelten.

 

Net verkozen tot Trainer van het Jaar na een schitterend seizoen met Union, staat hij als een koning Midas te pronken met een goud/roestige beker. Koning Midas is de figuur uit de Griekse mythologie die alles wat hij aanraakt, veranderde in goud. 

 

En of Felice Mazzu voor twee gouden seizoenen heeft gezorgd bij Union. 

 

In zijn eerste seizoen kampioen geworden in 1B en daarmee de promotie afgedwongen. In zijn tweede seizoen tot het einde meegedaan voor de titel, tweede geëindigd, na 58 jaar voor Europees voetbal gezorgd en dat met attractief, aanvallend voetbal.

 

Alleen ligt Judas - de apostel die Jezus met een kus verraadde aan de Romeinen - op de loer aan het einde van de rode loper. 

 

Het contract van Mazzu bij Union loopt af, maar aan de aanwezige pers na de uitreiking zegt de trainer dat hij niet in gesprek is met andere clubs.

 

Nauwelijks 24 u later sijpelen berichten door dat er toch een andere club interesse toont en Mazzu is geïnteresseerd. Acht dagen later is de Italo-Belg trainer van Anderlecht.

Bladzijde is omgeslagen

Alle ogen dus gericht op Felice Mazzu, wanneer hij zondagavond voor het eerst opnieuw het stadion van Union binnenwandelt?

 

Toch niet, horen we bij verschillende supporters van Union. De meeste hebben zelfs nog niet nagedacht over hoe ze gaan reageren. Dat maakt iets geloofwaardiger wat ze daarna vertellen. Dat de bladzijde Felice Mazzu ondertussen is omgedraaid. 

 

"Voor ons is Union het enige wat telt. Karel Geraerts is onze trainer nu", zegt Yoan Yangassa van de Union Bhoys.

Als reactie zullen we vooral extra luid zingen en juichen voor Karel Geraerts.

Yoan - supporter Union

"Als reactie zullen we vooral extra luid zingen en juichen voor Geraerts. Het valt niet uit te sluiten dat enkelingen Mazzu zullen uitfluiten, de club heeft er veel nieuwe supporters bij, maar collectief zal dat niet gebeuren."


Juan Benjumea Moreno, Brussels parlementslid en trouwe fan van Union, verwacht ook geen massale fluitconcerten. "De supporters van Union zwanzen graag. Misschien wordt er ludiek wat gezongen "Chante avec nous", zoals we met Kompany deden."


Iets wat Kompany uiteraard niet deed. Anderlecht verloor vorig seizoen vier keer van Union. En dus van Felice Mazzu.

Dansen in het Dudenpark

"Alleen als Anderlecht zou winnen en Felice Mazzu voor onze neus komt dansen, zou ik fluiten", laat Joaquin, een abonnementhouder van Union, weten.

 

Het doet Yoan Yangassa van de Union Bhoys lachen. "Ik denk dat Mazzu het nog wel zou durven eigenlijk. Na zijn mislukking bij Racing Genk, waar hij zichzelf niet kon zijn, wil hij zich nu zo natuurlijk mogelijk gedragen."

 

"Plezier maken is belangrijk voor Mazzu. Met zijn spelers en met de fans."

 

Behalve niet winnen van hun club dit seizoen, vragen de fans van Union nog wel een laatste gunst van hun ex-trainer. Niets zo pijnlijk als een love story die eindigt zonder zelfs maar een afscheidsbriefje.

Ik denk dat Mazzu nog wel zou durven te dansen voor onze neus.

Yoan - supporter Union

"Ik zou het appreciëren als Felice Mazzu nog eens zou communiceren over zijn vertrek", zegt Yoan. 

 

"Ik vermoed omdat het aanbod van Anderlecht beter was. Oké, maar dat hij had gezegd dat hij zou blijven, maakte het pijnlijk. Het is jammer dat hij door de achterdeur is vertrokken."

 

"Casper Nielsen en Teddy Teuma hebben eerlijk gesproken over een (mogelijk) vertrek", voelt Juan Benjumea Moreno hetzelfde soort hartzeer. "Als iemand heel de tijd zijn liefde uitspreekt en dan toch vertrekt, doet dat pijn."

 

Felice Mazzu weet dus hoe hij in de piepkleine perszaal van Union de laatste brokken met zijn oude liefde kan lijmen. Als dat mag van zijn nieuw lief tenminste.