Ga naar de inhoud

Kevin Borlée maakt zich dan toch op voor de 4x400m: "Gelukkig geen spierscheuring"

Kevin Borlée kon zich vanochtend niet plaatsen voor de finale van de 400 meter. Onze landgenoot viel uit met een blessure aan zijn hamstrings. Hij zag het somber in voor de 4x400 meter met de Belgian Tornados, maar brengt nu toch goed nieuws. 

Kevin en Jonathan Borlée hebben in hun lange carrière al heel wat blessures gehad en ook op het EK atletiek in München liep het voor Kevin fout.

"Voor de wedstrijd had ik een beetje last van mijn knie, wat er wellicht op wees dat mijn heup een beetje geblokkeerd is. Desondanks voelde ik mij goed voor de start. Tot mijn hamstrings plots in een kramp schoten. Zeer spijtig."

 

"Ik denk niet dat het al te erg is, maar om op tijd fit te geraken voor zaterdag (wanneer de Tornados lopen), maar dat wordt heel lastig.", zei hij vlak na de ochtendsessie. 

 

Intussen heeft Kevin Borlée een bezoekje gebracht aan zijn dokter en lijkt alles in orde te komen. Op Instagram zegt hij: "Het blijkt dan toch geen spierscheuring te zijn. Samen met de medische staf doen we er alles aan om klaar te geraken voor de 4x400 meter. "

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bekijk de wedstrijd van Kevin Borlée

Dylan Borlée: "In de finale kan alles"

Dylan Borlée was de enige Belgische man die zich kon plaatsen voor de finale van de 400 meter. "Ik ben supertevreden. Ik werk hier zo hard voor en nu betaalt zich dat uit. Ik kan nu al terugblikken op een mooi seizoen."

 

Maar daar hoeft het voor Dylan Borlée niet bij te blijven. "In de finale is alles mogelijk. Morgen is een nieuwe dag. Nu moet ik gewoon goed uitrusten."