Ga naar de inhoud

Maak kennis met ontwapenende triatlete Jolien Vermeylen: vrijdag vallen, zondag een epische sprint

Met een ultieme inspanning kon Vermeylen Spanje nog afhouden.

Afgelopen weekend leerde het grote publiek landgenote Jolien Vermeylen kennen. De triatlete kwam vrijdag in het individuele nummer ten val tijdens het fietsonderdeel, maar sprintte twee dagen later voor de Belgian Hammers naar een knappe 4e plek in de mixed relay. Niet alleen sportief, maar ook voor de microfoon charmeerde ze. 

Optimisme na valpartij vrijdag

Jolien Vermeylen was vrijdag tijdens de individuele triatlon de pechvogel van de dag. Bij het zwemmen werd ze kopje onder gedrukt en bij het wielrennen ging ze tegen het asfalt. Uiteindelijk beslisten de trainers om haar uit de wedstrijd te plukken.


"Het blijft jammer, maar ik snap de beslissing wel", zei ze. "Op die manier kon ik toch wat krachten sparen met het oog op de mixed relay. Ik hoop dus oprecht dat we kunnen knallen met onze ploeg. Tijdens het zwemmen, fietsen en lopen ga ik alle frustraties uit mijn lijf persen. Iedereen moet echt kijken!"


Ondanks de tegenslag bleef Vermeylen haar positieve zelve en keek ze al ambitieus vooruit naar de mixed relay op zondag. "Ik ben nog fris!", liet ze nog weten aan onze reporter ter plaatse.

Ik ga zondag alle frustraties uit mijn lijf persen. Ik ben nog fris!

Triatlete Jolien Vermeylen

Blijdschap na epische sprint zondag

Zondag voegde Vermeylen daad bij woord. In de gemengde estafette was ze de laatste pion van de Belgian Hammers, die lang tussen plaats 4 en 5 schipperden in de wedstrijd. Na een verbeten sprint liet Vermeylen finaal nog een Spaanse triatlete achter zich en finishte ze voor België als vierde.

 

"Ik zat de hele tijd samen met een Spaanse tijdens het fietsen. Maar ze wilde echt niet overnemen, behalve in de bergaf, daar schoot ze me steeds voorbij. Ik was zo kwaad dat ik dacht: 'Ik val zelf nog liever dood dan dat ze er nog over komt.' Al ben ik zelf ook wel gestorven onderweg."

De Spaanse wou niet overnemen. Ik was zo kwaad dat ik dacht: "Ik val nog liever dood dan dat ze me nog passeert."

Triatlete Jolien Vermeylen