Ga naar de inhoud

Op het nippertje rechtblijven en alsnog winnen: Groenewegen pakt uit in Arctic Race of Norway

Dylan Groenewegen hield Amaury Capiot en Edvald Boasson Hagen af in de sprint.

De rit van gisteren bleek te zwaar voor Dylan Groenewegen, maar vandaag kon de Nederlander wel uitpakken in de tweede rit van de Arctic Race of Norway. Na een lange sprint hield hij onze landgenoot Amaury Capiot op een halve fietslengte. Axel Zingle blijft leider.

De tweede etappe door de Noorse prachtlandschappen bedroeg slechts 154 kilometer, maar kende wel drie korte klimmetjes. En ook de weersomstandigheden zaten in het begin van de etappe opnieuw niet mee. 

 

Aaron Van Poucke houdt blijkbaar wel van een beetje regen en was voor de tweede dag op rij mee met de vroege vlucht. Bike-Exchange controleerde de vroege vlucht samen met Cofidis, de ploeg van leider Zingle.

 

Ondanks de zware omstandigheden, moest en zou het een massasprint worden. Een sprintje tussen de top twee van het klassement voor enkele luttele bonificatieseconden zorgde voor een beetje extra opwinding. Zingle verstevigde zijn leiderspositie.

 

Op twee kilometer van de streep dreigde het plan van BikeExchange in duigen te vallen. Groenewegen kon op het nippertje rechtblijven in de graskant, Sbaragli en Aristi hadden minder geluk en kwakten tegen de vlakte. 

 

Samen met het weer klaarde het in de absolute slotfase ook op voor Dylan Groenewegen . De Nederlandse snelheidsduivel werd prima afgezet door zijn ploegmaten en begon vroeg aan de sprint. 

 

Amaury Capiot kwam nog sterk opzetten, maar Groenewegen viel niet meer stil. Thuisrijder Edvald Boasson Hagen werd op zijn oude dag derde. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.