Ga naar de inhoud

Marianne Vos zet topvorm nog maar eens in de verf met etappezege in de Ronde van Scandinavië

 di 9 augustus 2022 18:15

De eerste etappe in de Ronde van Scandinavië is een prooi geworden voor Marianne Vos (Jumbo-Visma). In de sprint stond er geen maat op de 35-jarige Vos die Megan Jastrab en Shari Bossuyt makkelijk voor bleef. Ze is uiteraard ook de eerste leider in deze rittenkoers.

De Ronde van Scandinavië trok zich op gang in de Deense hoofdstad Kopenhagen waarna er hoogstwaarschijnlijk een sprint zou volgen Helsingør. 

 

Toch probeerden enkele rensters om die sprint nog te ontlopen. In de lokale rondes ging er een sterk groepje vandoor met Floortje Mackaij, Demi Vollering, Cecilie Uttrup Ludwig én topfavoriete Marianne Vos, maar het peloton slokte hen snel weer op.

 

Een sprint was zo onafwendbaar en daarin bleek Marianne Vos - bij afwezigheid van Lorena Wiebes- meer dan een maatje te groot voor de tegenstand. De 3-voudige wereldkampioene ging van vroeg aan en versloeg de Amerikaanse Megan Jastrab (DSM) en Shari Bossuyt (Canyon) met een duidelijk verschil.

 

De komende volgen er nog wat sprintkansen voor Marianne Vos en co. Op zaterdag volgt dan een stevige bergetappe waar de beste klimmers zullen uitmaken wie met de eindzege aan de haal gaat.

Uitslag rit 1:
1. Marianne Vos (Ned) 146 km in 3u37'16"
2. Megan Jastrab (VS) z.t.
3. Shari Bossuyt  
4. Linda Riedmann (Dui)  
5. Karolina Kumiega (Pol)  
6. Amalie Dideriksen (Den)  
7. Gladys Verhulst (Fra)  
8. Emilia Fahlin (Zwe)  
9. Sofia Bertizzolo (Ita)  
10. Nicole Steigenga (Ned)