Ga naar de inhoud

Verrassende Axel Zingle sprint de rest uit het wiel in eerste rit Arctic Race of Norway

 do 11 augustus 2022 16:25
Axel Zingle is de snelste en de sterkste in Noorwegen.
Axel Zingle is de snelste en de sterkste in Noorwegen.

Een regenachtige openingsetappe van de Arctic Race of Norway is een prooi geworden voor Axel Zingle (Cofidis). De omstandigheden zorgden voor een zware koers, maar konden een sprint van een uitgedund peloton niet vermijden. Zingle toonde zich duidelijk de sterkste op de hellende aankomststrook en wordt ook de eerste leider.

De openingsrit van 186,8 kilometer was er op papier eentje voor de sprinters, maar de glooiende Noorse wegen en stevige regenbuien bleken toch verraderlijk. Vijf vluchters, met Aaron Van Poucke als Belgische vertegenwoordiger, lieten zich niet afschrikken en trokken op avontuur.

 

De sprintersploegen controleerden. Vooral Team BikeExchange had zijn zinnen op deze rit gezet in functie van Dylan Groenewegen. Op iets minder dan 10 kilometer waren de koplopers logischerwijs eraan voor de moeite.

 

In een zenuwachtige finale probeerden enkele renners de sprint nog te ontlopen - vooral de thuisrijders van Uno-X toonden zich actief - maar niemand kreeg veel ruimte. Een klein peloton trok de laatste hellende kilometer in. 

 

Het was lang wachten voor iemand durfde aanzetten, maar wanneer Axel Zingle uit het pak sprong, was het snel duidelijk wie deze etappe zou winnen. De jonge Fransman (23) boekte zo zijn tweede profzege. 

 

Astana-stagiair Syritsa (2e) en Burgaudeau (3e) mochten mee het podium op, Capiot was eerste Belg op de vierde plaats. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.