Ga naar de inhoud

Galatasaray: "Mertens weigerde bod van 5 miljoen euro van Juventus"

Dries Mertens stond al op het trainingsveld bij Galatasaray.

Dries Mertens heeft zijn status van clubicoon van Napoli alle eer aangedaan. De Rode Duivel had ook de kans om naar Juventus te verkassen, maar wou niet naar een rivaal in de Serie A, vertelt de vicevoorzitter van Galatasaray. "Hij heeft 6 dagen op ons gewacht."

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Dries Mertens heeft gisteren eindelijk zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen, met optie, bij Galatasaray.

 

Na 10 jaar bij Napels begint voor de Rode Duivel nu een avontuur in het voetbalgekke Istanbul. Al had Mertens ook de kans om gewoon in de Italiaanse competitie te blijven.

 

De gesprekken over een contractverlenging met Napoli leverden niets op, maar de Rode Duivel had ook een alternatief, vertelt Erden Timur, vicevoorzitter van Galatasaray.

 

"Hij had een officieel bod van 5 miljoen euro van Juventus", aldus Timur. "Ik heb het met mijn eigen ogen gezien."

 

"Er zijn vele redenen waarom hij toch voor ons koos. Er is rivaliteit tussen Napoli en Juventus. De speler die de meeste doelpunten maakte in de geschiedenis van de club en Maradona overtrof, wou zijn carrière niet bij Juventus beëindigen."

 

"Mertens heeft 6 dagen gewacht op ons. Hij had aanbiedingen van heel wat grote clubs in Europa, maar we hebben hem kunnen overtuigen."

 

"Hoe? We vertellen de spelers dat we weer Europees kampioen willen worden. We spelen nu niet Europees, maar dat is wel het doel op middellange termijn."