Ga naar de inhoud

Dries Mertens neemt met Italiaanse boodschap en zoontje afscheid van Napoli

Dries Mertens verlaat de club van zijn hart.

De jarenlange romance is nu definitief voorbij: Dries Mertens (35) heeft eigenhandig de laatste twijfels weggenomen over een eventueel verlengd verblijf bij Napoli. Op zijn sociale media kondigt hij zijn afscheid bij de club van zijn hart aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vanuit het Napoli-bestuur klonk de berichtgeving week na week minder rooskleurig: Dries Mertens en Napoli spraken de voorbije maanden niet dezelfde taal tijdens de gesprekken over een contractverlenging.

 

De recordschutter aller tijden was sinds 1 juli een vrije speler, maar iedereen met een hart voor Napels hoopte dat er alsnog een happy end zou komen in de saga rond de adoptiezoon. 

 

Dat is dus niet gebeurd, zo bevestigt Mertens nu zelf ook de vele signalen die Napoli al de wereld had ingestuurd.

 

Dries "Ciro" Mertens trok in 2013 van PSV naar Napoli en club, aanhang en speler werden dolverliefd op elkaar.

 

Mertens bereikte er een cultstatus en leek tot het einde van zijn profcarrière in Zuid-Italië te zullen spelen, maar dat laatste hoofdstuk wordt niet geschreven. 

"Mijn vertrek is niet gegaan zoals ik zelf wilde"

In perfect Italiaans en met zoontje Ciro op zijn schoot formuleert Dries Mertens zijn dankwoord.

 

"Ik wist dat deze dag zou komen, maar ik wist niet dat het zo moeilijk zou zijn", vertelt hij.

 

"Ik neem afscheid van de stad die me geadopteerd heeft, die van me houdt en die me gesteund heeft in goeie en slechte tijden."

 

"De records en de overwinningen staan in de geschiedenisboeken, de personen en deze stad zitten voor altijd in mijn hart."

 

"Ik ben erg trots dat mijn zoon hier geboren is en hij zal altijd een Napolitaan zijn."

 

"Dit is 9 jaar mijn thuis geweest en deze stad zit in mijn bloed. Daarom heb ik beslist om mijn huis te behouden zodat ik vaak kan terugkeren."

 

Mertens bedankt alles en iedereen. "Mijn vertrek is niet gegaan zoals ik zelf wilde", vertelt hij met een krop in de keel, "maar dit is geen vaarwel, wel een tot ziens. Wat hebben we ons hier geamuseerd..."

Ik neem afscheid van de stad die me geadopteerd heeft, die van me houdt en die me gesteund heeft in goeie en slechte tijden.

Dries Mertens