Ga naar de inhoud

Robert Lewandowski en Bayern München strijken de plooien glad: "Alles is in orde"

Robert Lewandowski bracht vanochtend nog een bezoekje aan Bayern.

Bayern München opent vrijdag de competitie tegen Frankfurt, meteen ook het begin van het tijdperk zonder Robert Lewandowski. De Poolse doelpuntenmachine is nu eigendom van FC Barcelona, maar zijn transfer kwam er niet zonder slag of stoot. Na een bezoekje aan zijn ex-club lijkt de strijdbijl begraven.

Robert Lewandowski (33) had de voorbije maanden zijn zinnen gezet op een transfer naar FC Barcelona, maar Bayern München hield het been lange tijd stijf.

 

Er werden verwijten heen en weer geslingerd en uiteindelijk liet Bayern zijn Poolse sluipschutter naar Catalonië verhuizen.

 

Het was een giftig vertrek, maar Lewandowski heeft nu toch op een serene manier afscheid genomen van de club waar hij 8 jaar onder contract lag.

 

"Alles is oké", vertelde hij bij Sky tv nadat hij een blitzbezoek aan Bayern had gebracht. "Ik heb iedereen gezien en ik heb hen bedankt."

 

"Ik zal nooit vergeten wat ik hier ervaren heb. Dat is het belangrijkste voor mij. De voorbije weken waren complex, maar dat hoort bij deze sport."

 

Ook sportief directeur Hasan Salihamidzic rookte de vredespijp. "We hebben een kwartiertje gesproken. We hebben alles uitgepraat. Robert heeft hier geweldig gepresteerd en dat moeten we onthouden."