Ga naar de inhoud

Belgische Milan-fan: "In Italië doet de bescheiden De Ketelaere sommige fans denken aan Kaka"

De Ketelaere in een normale T-shirt schijnbaar een beetje onder de indruk.

Het is liefde op het eerste gezicht vanwege de Milan-fans. Charles De Ketelaere heeft nog geen seconde op het veld gestaan voor AC Milan, maar de supporters reageren enthousiast. Daar zijn verschillende redenen voor.

Wie twijfelt met welke status Charles De Ketelaere wordt binnengehaald bij AC Milan,  moet de filmpjes op sociale media eens bekijken. Elke stap die hij zet sinds hij maandag rond middernacht landde op Italiaanse bodem wordt gevolgd en gefilmd.

 

Een groepje jonge, enthousiaste fans (naar schatting tussen de 50 en 100) stonden rond middernacht al te wachten aan de luchthaven. Nog meer tifosi worden verwacht  aan de gebouwen waar hij vandaag zijn medische testen aflegt en zijn contract tekent.

 

"Dat doen de fans niet voor iedereen. Alleen als ze een speler als een toptransfer zien", zegt Leandro Cotellessa van La Baracca '87, een officiële supportersclub van Milan uit Maasmechelen.

 

Aan de rood-zwarte zijde van Milaan is een transferbedrag van naar verluidt 35 miljoen euro tegenwoordig een stevige investering, maar Leandro ziet nog redenen waarom de Milan-fans CDK meteen stevig in de armen sluiten.

Geloof me, als dit Milan 35 miljoen betaalt, dan is het omdat ze in De Ketelaere een basisspeler zien.

Milan-fan Leandro Cotellessa

"De fans hebben een enorm vertrouwen in technisch directeur Paolo Maldini door zijn vorige transfers en door de manier waarop hij met jonge spelers Milan opnieuw heeft opgebouwd. Zeker na de titel vorig seizoen."

 

"De onderhandelingen voor De Ketelaere hebben lang aangesleept. Dat en het feit dat Maldini zoveel geld wou betalen, is een signaal voor de fans dat Maldini echt gelooft in De Ketelaere. Geloof me, als dit Milan 35 miljoen betaalt, dan is het omdat ze in De Ketelaere een basisspeler zien."

 

Charles De Ketelaere zelf heeft - bewust of onbewust - ook zijn duit in het zakje gedaan bij de fans. 

 

"Er zijn in de Italiaanse media verhalen verschenen dat De Ketelaere zijn jaarloon wat heeft laten zakken om de transfer rond te krijgen en dat hij op het einde niet meer wou meetrainen met Club Brugge. Dat is voor de fans een signaal dat hij echt naar Milan wou."

 

En ook zijn imago speelt misschien wel om een verrassende reden De Ketelaere in de kaart. "Sinds zijn aankomst gisteren komt hij over als een bescheiden en vriendelijke jongen. Dat doet sommige fans de vergelijking maken met Kaka (de Braziliaanse voetballer die een icoon werd van Milan)."

 

"Kaka zag er ook braaf en bescheiden uit. In het begin werd dat raar gevonden, want stervoetballers in Italië hadden opvallende kleren en speciale kapsels, maar Kaka toonde zich bescheiden naast het veld en een ster tussen de lijnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tweet in het Spaans over de vergelijking met Kaka

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Italiaanse les

Aan de inkomende zijde versterkte Milan zich dit seizoen al met Divock Origi en het definitief vastleggen van huurlingen Alessandro Florenzi en Junior Messias. Paolo Maldini streeft naar een dubbele bezetting van elke positie om in de Champions League en de Serie A mee te kunnen.

 

"Charles De Ketelaere zal vooral achter de spitsen uitgespeeld worden met min of meer een vrije rol of vanop de flank moeten opereren", denkt Leandro Cotellessa. "Centraal wordt vooral Brahim Diaz zijn concurrent. Op de flank Alexis Saelemaekers."

 

"Het eerste dat hem wacht na het tekenen van zijn contract is Italiaanse les nemen. Dat is verplicht in Italië. De trainingen of interviews zijn in het Italiaans, maar ik denk niet dat de ontvangst in de kleedkamer een probleem zal zijn. Met Origi kan hij in het begin zelfs Nederlands praten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.