Ga naar de inhoud

La Gazzetta: "Transfer van De Ketelaere naar AC Milan is rond"

Charles De Ketelaere heeft zijn droomtransfer beet.

De aanhouder wint: AC Milan heeft een akkoord met Club Brugge voor de transfer van goudhaantje Charles De Ketelaere (21). Dat schrijft de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Het kroonjuweel van de Brugse jeugdopleiding moet nog zijn medische testen afleggen in Noord-Italië.

It takes two to tango, maar er zijn drie partijen nodig om een voetbaltransfer af te ronden. AC Milan en Charles De Ketelaere stonden al een hele tijd klaar om elkaar ten dans te vragen, maar Club Brugge was minder happig op die Italiaanse romance. 

 

Club wou de jackpot voor zijn toptalent en Leeds United bood meer geld dan de Milanezen.

 

Vechten tegen de degradatie in de Premier League (zeker na het vertrek bij Leeds van sterkhouders Raphinha en Kalvin Philips) zei De Ketelaere minder dan het vooruitzicht om in Italië opnieuw mee te strijden voor de titel aan de zijde van Zlatan Ibrahimovic, Rafael Leao, Olivier Giroud en landgenoten Alexis Saelemaekers en Divock Origi.

 

En dus volgden moeizame onderhandelingen met Club Brugge, dat zelfs niet onder de indruk leek toen Milan-legende Paolo Maldini hoogstpersoonlijk naar ons land afzakte om de transfer af te ronden. 

 

Dat de transfer nu toch bijna afgerond is, lijkt voor Club Brugge en De Ketelaere de beste oplossing. De Ketelaere gaf - in tegenstelling tot Noa Lang die ook op een transfer aast - aan liever niet meer te spelen in de competitie voor Club, maar tegelijk wou het jeugdproduct ook graag op goede voet vertrekken uit zijn geboortestad.

 

Milan zou volgens La Gazzetta 32 miljoen euro betalen plus bonussen die oplopen tot 3 miljoen euro. Club Brugge zou ook nog een mooie som vangen bij een eventuele doorverkoop van de Rode Duivel.

De Ketelaere moet wel nog zijn medische testen afleggen en zijn handtekening onder het contract zetten. Hij wordt vandaag of morgen in Milaan verwacht.

Champions League favoriete podium van een toptalent

Met de transfer van de 21-jarige Charles De Ketelaere naar Italië is de Jupiler Pro League een absolute smaakmaker kwijt. De Ketelaere toonde zich de afgelopen drie seizoenen als een sierlijke, polyvalente en steeds efficiënter wordende voetballer.

 

Debuteren deed hij in september 2019 in de 6e ronde van de Beker van België tegen Francs Borains onder Philippe Clement. Een podium waar wel vaker talenten van topclubs een kans krijgen. 

 

Een absoluut toptalent voelt zich echter ook in zijn sas op een veel groter podium. In de Champions League zou de ster van De Ketelaere meermaals schitteren. 

 

Nog voor hij in de competitie een kans kreeg, gooide trainer Clement Charles De Ketelaere verrassend voor de leeuwen in de groepsfase van de Champions League in eigen Jan Breydel tegen de sterren van PSG. 

 

De Ketelaere begon in de basis centraal op het middenveld om de geschorste Ruud Vormer te vervangen. Het werd een pijnlijke 0-5-nederlaag voor Club, maar een onvergetelijke ervaring en mijlpaal voor de toen 18-jarige De Ketelaere.

 

Clement bracht hem daarna in het seizoen 2019-2020 (het coronaseizoen) zowel in de competitie als in de Champions League geleidelijk.

Debuut bij Rode Duivels

Een nieuwe mijlpaal volgde meteen in de volgende Champions League-campagne van Club Brugge. De late 1-2 in de groepsfase tegen Zenit Sint-Petersburg deed de Club-familie dromen van Europees overwinteren. Een goal die indruk maakte. Ook op Bondscoach Roberto Martinez. 

 

Drie weken later debuteerde De Ketelaere als Rode Duivel in een oefenmatch tegen Zwitserland. Voorlopig staat zijn teller bij de Rode Duivels op 8 caps en 1 goal, uitgerekend tegen Italië, het land waar hij nu aan de slag gaat.

 

Een maand na zijn eerste goal in de Champions League eindigde het Europese sprookje van De Ketelaere en Club Brugge met een bal op de dwarslat van het jeugdproduct tegen Lazio, maar de carrière van CDK was gelanceerd. 

 

Al werd hij door Clement meer dan hem lief was een hele tijd op verschillende plaatsen uitgespeeld. Tot de linksbackpositie toe. 

 

De efficiëntie die De Ketelaere vorig seizoen toonde, was het laatste duwtje dat topclub nodig hadden om overtuigd te geraken. In de competitie ontplofte hij helemaal met 14 goals en 8 assists voor Club Brugge. Alleen in de play-offs leek zijn buskruit wat opgebrand.

 

Charles De Ketelaere wuift de Club-familie uit met drie titels op rij en twee Supercups op zijn palmares.