Ga naar de inhoud

Het nieuwe tijdperk van Club Brugge: meer jeugd en onervaren trainer, maar even succesvol?

Dit weekend barst de strijd weer los in de Jupiler Pro League. Na een trainerscarrousel staan heel wat ploegen voor een spannende eerste schooldag. Pakt Club zijn vierde titel op een rij? Vandaag - als laatste - de landskampioen onder de loep: Club Brugge.

Geen complete reset, eerder een kleine update. De kampioenenploeg van Club Brugge blijft voorlopig intact. Het middenveld en de aanval worden - nog maar eens - in de breedte aangedikt.

 

Club wil komend seizoen meer de kaart van de jeugd trekken: Nusa, Sandra en Mbamba staan te popelen om minuten te maken bij blauw-zwart. Ook nieuwe spits Jutgla is relatief onervaren. Het wordt zoeken naar de goeie mix met monumenten als Vanaken, Mignolet en zowaar ook Vormer.

 

Op Charles De Ketelaere lijkt Brugge niet meer te rekenen. Met zijn hoofd in Milaan, bleef het zitvlak van de jonge goudklomp tijdens de Supercup 90 minuten aan de bank gekluisterd. 

 

Ook op de uitnodiging van Noa Langs afscheidsfeestje blijft het wachten.

Carl Hoefkens.

De trainerskeuze zorgde voor een trendbreuk. Vroeger zocht Club steevast naar ervaren mannen als Michel Preud'homme en Philippe Clement. Enige anciënniteit in de Jupiler Pro League was een minimumvereiste.

 

Nu kiest de landskampioen plots iemand met 0 ervaring als hoofdcoach. Fysiek is hij een beer, maar hoe kan Carl Hoefkens mentaal om met de druk? Die zal - naar aanleiding van enorme verwachtingen - niet weg te denken zijn.

 

Het is duidelijk: ondanks het nieuwe tijdperk zal de lat even hoog liggen. Nog maar eens de titel pakken en zich tonen in Europa staan op de checklist. Kan Club die doelen afvinken?

Grootste versterking: Casper Nielsen

Geen eenvoudige keuze, maar ten nadele van Ferran Jutgla en Cyle Larin graait Casper Nielsen de titel van grootste aanwinst mee.

 

De Belgische voetbalfan weet namelijk wat hij kan verwachten: consistentie. Bij Union draafde de Deense middenvelder in 39 van de 40 wedstrijden op. Teleurstellen deed hij zelden.

 

Ook Gent wilde maar wat graag Nielsen inlijven, maar de smaakmaker van Union kon zijn Europese droom niet opbergen. Inspireert de Champions League-hymne hem om zijn niveau nog op te krikken?

Inkomend  
Bjorn Meijer Groningen  
Ferran Jutgla Barcelona  
Cyle Larin vrije transfer  
Casper Nielsen Union  
Ibe Hautekiet Club NXT  
Abakar Sylla Club NXT  
David Okereke** Venezia  
Kamal Sowah** AZ  
Thibault Vlietinck** OHL  
** terug uit huur  
UItgaand  
Thomas Van den Keybus Westerlo  
Faitout Maouassa Montpelier  
Matej Mitrovic Rijeka  
Michael Krmencik Persija Jakarta  
Loïs Openda Lens  
Bas Dost Utrecht  
Sargis Adamyan Hoffenheim  
Tibo Persyn Inter  

Resultaten in voorbereiding

  • Club Brugge - Thes Sport: 3-0
  • Club Brugge - Lierse K.: 1-1
  • Club Brugge - Beerschot: 2-1
  • Club Brugge - Kopenhagen: 2-4
  • Club Brugge - Utrecht: 4-2

Quote uit de voorbereiding

No sweat, no glory. Nieuwkomer Ferran Jutgla belichaamt de Brugse slagzin. 

 

"Ik kom uit een arbeidersfamilie met mensen die hard moeten werken om brood op de plank te brengen. Daarom identificeer ik me heel erg met Club.", liet ex-speler van FC Barcelona optekenen in de voorbereiding. 

 

"Ik denk dat we veel successen gaan behalen."

Ik kom uit een arbeidersfamilie, dus identificeer me heel erg met Club.

Ferran Jutgla

Competitiestart

  • 24/07: Club Brugge - Genk
  • 31/07: Eupen - Club Brugge
  • 05/08: Club Brugge - Zulte Waregem
  • 14/08: OHL - Club Brugge
  • 21/08: Club Brugge - KV Kortrijk