Ga naar de inhoud

Peter Vandenbempt ziet De Ketelaere gedijen bij AC Milan: "Mentaal sterk genoeg om mannetje te staan"

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport kan Club Brugge maximaal 35 miljoen euro ontvangen.

Gisteren stond het eindelijk zwart op roze. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport meldde de droomtransfer van Charles De Ketelaere naar AC Milan. Enkel op de officiële aankondiging is het wachten, maar dat weerhoudt Peter Vandenbempt niet om zijn licht te laten schijnen op de overstap van het Brugse goudhaantje. "Hij komt terecht in een omgeving die 100% in hem gelooft."

Volgens Italiaanse media landt hij zondag in Milaan en tekent hij maandag - na medische testen - een droomcontract bij de Italiaanse kampioen. De transfersom voor Charles De Ketelaere vormde lang een struikelblok, maar AC Milan stort dan toch een slordige 35 miljoen euro op de rekening van Club Brugge.

 

"Het is een prachtige transfer voor hem", vindt Peter Vandenbempt. "Maar de manier waarop hij het de laatste dagen gespeeld heeft, is niet zo netjes. Ik vind dat je als voetballer altijd moet komen trainen. Zeker De Ketelaere heeft toch heel veel te danken aan Club Brugge."

 

"Er zijn andere manieren om wat druk te zetten op de club als je graag die transfer wilt maken.  Ik kan nog wel begrijpen dat hij niet meevoetbalde tegen Genk. Als je er niet helemaal bij bent met je hoofd, blijft een echte wedstrijdsituatie een beetje gevaarlijk. Maar gewoon komen trainen, lijkt me toch redelijk ongevaarlijk."

Wij als fans moeten vooral trots zijn dat De Ketelaere een grote carrière tegemoet gaat.

Peter Vandenbempt

De transfer komt op een goed moment in De Ketelaere zijn carrière, beweert Vandenbempt. "Ik denk dat Charles De Ketelaere er helemaal klaar voor is om een stap te zetten naar een grotere club in een grotere competitie. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, is hij rijp om naar Milan te gaan."


"Hij heeft in België laten zien dat hij bij de allerbeste spelers is op zijn posities - in het meervoud, in zijn geval. De Ketelaere presteerde ook in de Champions League en bij momenten op een hoger niveau bij de nationale ploeg."

 

"Wij als fans en voetbalcommentatoren moeten vooral trots zijn dat hij een grote carrière tegemoet gaat. Niet zomaar bij een Italiaanse club, maar een van de grootste in de Europese geschiedenis", zegt onze analist. "En Club Brugge doet in elk geval een gouden zaak."

Stefano Pioli, coach van AC Milan, geeft jonge spelers graag kansen.

"Zal zijn mannetje staan in competitieve kleedkamer"

Een hoge transfersom en een droomtransfer naar een Europese topclub. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch blijft er een vraagteken staan bij de overstap: brengt dit de WK-kansen van Charles De Ketelaere in gevaar?

 

"Als hij naar het WK wil, is het de bedoeling dat hij naar Milan trekt om basispion te worden", meent Peter Vandenbempt. "Roberto Martinez heeft al een waarschuwende vinger opgestoken naar alle spelers die in deze transferperiode van club en competitie veranderden. De Ketelaere zal moeten spelen."


Toch maakt de voetbalcommentator zich geen zorgen. "Als je kijkt wat voor een financiële inspanning Milan levert om hem te halen, dan is het toch om De Ketelaere een belangrijke rol te laten spelen. Milan is niet meer de grote rijke club uit de glorieperiode en zet nu de tering naar de nering."

 

"Daarenboven is de trainer - Stefano Pioli - iemand die graag met jonge spelers werkt en ze beter maakt. Hij komt terecht in een omgeving die 100% in hem gelooft. De Ketelaere is iemand die onder alle omstandigheden rustig blijft, dus ik denk dat hij mentaal sterk genoeg is om in een zeer competitieve kleedkamer zijn mannetje te staan."