Ga naar de inhoud

Sénéchal emotioneel na strijd van Jakobsen tegen tijdslimiet: "Ik doe alles voor hem, hij is mijn vriend"

Lampaert en Sénéchal bleven hun ploegmakker opwachten.

De aandacht in de 17e etappe ging uiteraard naar het duel tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard voorin, maar ook achterin de koers moest Fabio Jakobsen bijzonder diep gaan om binnen de tijd aan te komen. Hij hield uiteindelijk een 15-tal seconden over. Na afloop reageerde zijn ploeggenoot Florian Sénéchal bijzonder geëmotioneerd bij de Nederlandse omroep NOS. 

"Ik ben hem de hele etappe blijven aanmoedigen", vertelde Sénéchal na de aankomst. "Ik zag gisteren al dat hij op zijn limiet zat, maar vandaag is het hem toch ook weer gelukt."

 

"Hij heeft mijn respect", gaat Sénéchal verder terwijl de tranen hem in de ogen springen. "Het is mijn vriend en ik wil altijd alles geven voor hem. Ik vertelde hem gewoon om maximaal te gaan en dat de beloning wel in Parijs zal volgen."

 

In de bijzonder zware laatste hectometers bleven Lampaert en Sénéchal hun ploeggenoot ook opwachten. Ze schreeuwden hem vanalles toe en uiteindelijk finishte Fabio Jakobsen bijzonder nipt toch nog binnen de tijd.

 

"Vanuit het hart, ik hou van jullie. Bedankt voor vandaag", reageerde Jakobsen ook nog op Twitter. 

Sénéchal en Lampaert schreeuwen Jakobsen letterlijk over de finish

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.