Ga naar de inhoud

Griet Hoet krijgt inzinking tijdens werelduurrecordpoging na ruim 41 kilometer

De werelduurrecordpoging van Griet Hoet en Anneleen Monsieur is in mineur geëindigd. Hoet ging zo diep dat ze met nog enkele minuten te gaan een enorme klop van de hamer kreeg. Hoet werd uiteindelijk in een rolstoel afgevoerd, compleet leeggereden. Het duo reed 41,170 kilometer.

Griet Hoet en haar stuurkompaan Anneleen Monsieur wilden in Zwitserland een werelduurrecord rijden in de WB-klasse.

Hoet en Monsieur leken op recordkoers te liggen, tot Hoet op enkele minuten voor het uur de man met de hamer tegenkwam. Monsieur moest de tijdritbolide noodgedwongen naar de kant sturen en Hoet, die wel altijd bij bewustzijn was, werd door de hulpdiensten van de fiets geholpen.

 

Hoet was zo diep gegaan dat het even duurde voor ze weer bij haar positieven kwam. Ze werd uiteindelijk afgevoerd in een rolstoel, compleet leeggereden.

 

Het duo legde in totaal 41,170 kilometer af. Het record was 42,930 km, maar dat was geen officieel wereldrecord. De afstand van Griet Hoet wordt om medische redenen niet gehomologeerd, laat de UCI weten. Hoet werd na afloop onderzocht in het ziekenhuis, maar kreeg van dokters snel groen licht om huiswaarts te keren.

Anneleen Monsieur: "Voelde dat er iets niet klopte"

Stuurvrouw Anneleen Monsieur was uiteraard ontgoocheld nadat ze er niet in geslaagd waren een record te rijden, maar toch vooral opgelucht dat Griet Hoet in orde was.

 

"De laatste 15 minuten voelde ik dat Griet met haar helm in mijn rug zat te duwen. Toen voelde ik al dat er iets niet klopte Ze zat heel onstabiel op de fiets en toen voelde ik ze ineens langs mij hangen", doet Monsieur het verhaal.

 

"Gelukkig zijn we niet gevallen en hebben ze Griet van de fiets kunnen halen. Het is heel jammer dat we het niet gehaald hebben, maar het belangrijkste is dat Griet oké is."

 

"Het is niet gelopen zoals we in ons hoofd hadden. Misschien hebben we in het begin wat te snel gereden. Vanaf 20 minuten hadden we het moeilijker dan gepland. Dit scenario had ik vannacht nog gedroomd. Dat is dus eigenlijk een beetje uitgekomen", lacht Monsieur, die wel positief vooruitkijkt.

 

"Er komt in oktober nog een WK aan. We gaan nu voluit daarnaartoe werken."