Ga naar de inhoud

Hoet en Vromant vertrokken naar Zwitserland voor aanval op werelduurrecord, Schelfhout (corona) blijft ziek thuis

Schelfhout (links) is er door een coronabesmetting niet bij in Zwitserland.

Diederick Schelfhout (MC3), die op zaterdag 16 juli op de wielerpiste in Grenchen (Zwitserland) het werelduurrecord in zijn categorie wilde aanvallen, moet wegens een coronabesmetting passen voor zijn poging. Ewoud Vromant en Griet Hoet vertrokken vanochtend wel "optimaal voorbereid" naar Zwitserland

Komende zaterdag (16/7) vallen Griet Hoet (WB), met haar pilote Anneleen Monsieur, en Ewoud Vromant (MC2) het werelduurrecord aan in hun categorie. 

 

Dit zijn de huidige werelduurrecords die worden aangevallen: werelduurrecord WB: Lindy Hou (Australië) 42,930 kilometer, werelduurrecord MC2: Colin Lynch (Ierland) 43,133 kilometer.

 

Diederick Schelfhout zou aanvankelijk ook een poging ondernemen, maar corona gooit roet in het eten. 

 

"Jammer dat ik een week voor de poging een besmetting oploop", reageert hij. "Ik was er graag zelf bij geweest natuurlijk, maar ga nu van thuis supporteren voor de anderen. Ik hoop dat ze de records breken."

 

Schelfhout, die na een motorongeval zwaar verbrand geraakte, wilde in de MC3 beter doen dan Brit Darren Kenny (41,817 km).

  • Ewoud Vromant (rechterbovenbeenamputatie): "Ik ben net op tijd goed in vorm geraakt en heb er veel zin in. Het werelduurrecord is iets mythisch: vroeger keek ik op naar de renners die het probeerden, nu mag ik het zelf doen. Ik wil het record absoluut scherper stellen en leg mezelf de grens van minstens 45 kilometer op."
 
  • Griet Hoet (slechtziend): "Ik voel al een gezonde spanning, want de trainingen verliepen goed en we hebben heel hard gewerkt. Voor de ogen van enkele vrienden en familie, en hopelijk veel kijkers, willen we keihard knallen."
 
Hoet en Monsieur vallen om 10 uur de besttijd aan in hun categorie, om 12 uur is het de beurt aan Vromant. Volg het hier live.