Jasper Philipsen na zegegebaar: "Gênant, maar Wout van Aert doet het onmogelijke"

  Jasper Philipsen dacht heel even dat hij de gelukkigste man van Calais was, maar de sprinter van Alpecin-Deceuninck wist niet dat Wout van Aert de show al gestolen had. "Ik had gewoon niet het gevoel dat iemand tegen dit peloton alleen zou wegrijden", verklaarde hij zijn uitschuiver.

  Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) jaagt nu al een tijdje op een ritzege in de Tour en hij dacht dat de puzzel in Calais in elkaar viel. Maar dat was buiten Wout van Aert gerekend.

   

  De gele trui was gaan vliegen, Philipsen had het bombardement gemist en dacht dat hij de rit won.

   

  "Ik had het 5 meter na de finish door", reageert Philipsen, die de zure boodschap kreeg van Christophe Laporte, ploegmakker van de winnaar.

   

  "Het is impressionant hoe Wout reed, daarom had ik het niet gezien. Hij had meteen zo'n gat."

   

  "Mijn radio werkte half zijn gat. Ik had een heel slechte verbinding en ik had het niet meegekregen. Niemand rondom mij had het me verteld."

  Ik had gewoon niet het gevoel dat iemand tegen dit peloton alleen zou wegrijden. Het leek onmogelijk, maar Wout doet het onmogelijke. Dan sta je versteld aan de finish.

  Jasper Philipsen

  "Het is een beetje gênant, maar het toont ook aan hoe straf dit nummer was", vervolgde Philipsen.

   

  "Ik had gewoon niet het gevoel dat iemand tegen dit peloton alleen zou wegrijden. Het leek onmogelijk, maar Wout doet het onmogelijke. Dan sta je versteld aan de finish."

   

  "Op het bergje draaiden we veel te ver op. Ik kon een goed tempo naar boven rijden, maar ik heb niets gezien van de aanval. Echt impressionant."

  Tour de France klassement