Jasper Philipsen (3e): "Ik had de benen om te winnen, maar het moet eens meezitten"

  Wout van Aert kwam voor de derde dag op rij net tekort, maar met Jasper Philipsen kwam nog een andere Belg razend dicht bij de dagzege. "Ik heb te vroeg aangezet, maar ik kon niet anders", klonk het achteraf bij de snelle man van Alpecin-Deceuninck.

  Dylan Groenewegen klopte Wout van Aert op de streep, maar de snelste sprint werd misschien wel gereden door Jasper Philipsen. "Ik kwam nog kort op het einde", weet ook Philipsen. 

   

  "Maar toen ik al vol in de wind sprintte, zat Wout nog in het wiel van zijn lead-out te freewheelen. Toen wist ik dat het heel moeilijk zou worden om nog te winnen. Ik heb te vroeg aangezet, maar ik kon niet anders."


  "Of ik een mannetje te weinig had? Dat denk ik niet, maar we verliezen het in die laatste bocht. Daar kwamen ze langs de binnenkant heel snel. Daar verloor ik Krieger."

  Ik denk dat ik voor niemand moet onderdoen in de sprint, maar alles moet gewoon een keer meezitten.

  Jasper Philipsen

  "Ik zat dan bij Jakobsen in het wiel. Ik hoopte een beetje dat hij vroeg zou aangaan, maar dat gebeurde niet. Dan moest ik links aangaan, maar zo werd het moeilijk om als eerste over de meet te komen."


  Zat de zege erin? "Ik denk dat ik de benen had om te winnen. Ik denk dat ik ook voor niemand moet onderdoen in de sprint, maar alles moet gewoon een keer meezitten. Hopelijk lukt dat de volgende dagen wel."

  Roodhooft: "Het kwartje zal wel eens naar onze kant vallen"

  "We zijn blij dat Jasper vandaag echt gesprint heeft", vertelt Alpecin-Deceuninck-ploegleider Christophe Roodhooft. "Gisteren was wat hectisch en begon hij nogal laat."

   

  "Vandaag zet hij misschien een tikkeltje te vroeg aan, maar hij is wel uitgesprint. Als we zo blijven proberen zal het kwartje wel eens naar onze kant vallen."


  "Hij rijdt vandaag misschien wel de beste sprint van iedereen, maar daar koop je niks mee. Met zijn conditie en sprint is alles in orde en dat pakken we mee. "

   

  "Misschien hadden we op het einde iets te weinig mankracht, maar zulke dingen hangen ook soms af van een milliseconde."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritKopenhagen - Kopenhagen13,2 kmLampaertLampaert
  2wegwedstrijdRoskilde - Nyborg199,2 kmJakobsenvan Aert
  3wegwedstrijdVejle - Sønderborg182 kmGroenewegenvan Aert
  4wegwedstrijd