Was het gevecht richting sprint er gisteren over? "Sommigen riskeren hun leven voor een ritzege"

  De Grote Beltbrug zorgde gisteren niet voor het verhoopte waaierspektakel, maar toch kreeg het peloton in de slotfase nog een hoop hectiek te verwerken. De aanloop naar de eindsprint leek bij momenten op een boksmatch, gelukkig werd er niemand knock-out geslagen. "We mogen blij zijn dat er niets is gebeurd", vertelde Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen sprak over "gekkenwerk".

  Met gevaar voor lijf en leden. In de aanloop naar de eindsprint werd er gisteren door de sprinters een waar gevecht geleverd om het juiste plekje te bemachtigen.

   

  Sommige cowboys vlogen erin en zwaaiden gretig met hun ellebogen en hoofd. Gelukkig kwam er niemand ten val.

   

  "Ik heb geleerd dat er veel hun leven proberen te riskeren voor een rit in de Ronde van Frankrijk." Jasper Philipsen, gisteren vijfde, sprak vandaag duidelijke taal. "Het is hier toch nog net iets anders dan in een andere massasprint."

   

  Was het erover? "Het is altijd een dunne lijn. Maar ik heb wel een aantal momenten gehad dat het echt niet veel scheelde."

   

  "Accidenten komen altijd voor, maar ik denk dat we blij mogen zijn dat er gisteren niets gebeurd is. Vorig jaar zijn er ook redelijk veel renners tegen de grond gegaan in de eerste massasprint."

  Ik ben blij dat Peter Sagan heel goed kan sturen, anders lagen we daar met enkele jongens op de grond.

  Dylan Groenewegen

  Ook Dylan Groenewegen, gisteren achtste, kwam voor de start terug op de hectische sprint. "Er waren gisteren veel ellebogen en kopstoten die eraan te pas kwamen."

   

  "Ik ben daar niet echt fan van. Een schouderduw kan nog wel, maar dit was gewoon gekkenwerk. Wat ik anders moet doen? Toch wat agressiever zijn."

   
  Werden er grenzen overschreden? "Laat ik het zo zeggen: ik ben blij dat Peter Sagan heel goed kan sturen, anders lagen we daar met enkele jongens op de grond."

   

  "Dan is het meteen een heel ander verhaal. Nu vond iedereen het een mooie sprint. Het was echt chaos, maar het is moeilijk om te bepalen waar de grens ligt."