Ga naar de inhoud

Gouden Bal-winnares Alexia Putellas mist het EK voetbal door gescheurd knieligament

Putellas is de absolute sterkhoudster bij Spanje.

Het EK voetbal zal het zonder een van haar absolute sterren moeten doen. Gouden Bal-winnares Alexia Putellas, sterkhoudster van de Spaanse nationale ploeg, verstuikte vandaag op training haar knie en scheurde daarbij een ligament. 

Slecht nieuws voor de Spanjaarden, drie dagen voor hun eerste wedstrijd op het EK voetbal voor vrouwen tegen Finland. 

 

Barcelona-superster Alexia Putellas verstuikte dinsdag tijdens de ochtendtraining haar linkerknie. De resultaten van de medische tests moesten afgewacht worden, maar die blijken niet goed.

 

"De medische tests bij Putellas hebben een scheur in het ligament van haar linkerknie aan het licht gebracht", klinkt het in een mededeling van de Spaanse voetbalbond. Ze mag daardoor een kruis maken over haar EK.

 

De aanvallende middenvelder van FC Barcelona, ​​​​die afgelopen vrijdag de enige Spaanse speelster werd die 100 caps bereikte met La Roja, is een van de steunpilaren en aanvoerster van het team.

 

In groep B met Duitsland, Denemarken en Finland begint Spanje vrijdag om 18.00 uur aan het EK in Milton Keynes tegen de Finnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.