Ga naar de inhoud

"Je kan hier de geschiedenis voelen": Divock Origi tekent voor vier seizoenen bij AC Milan

Nog een Rode Duivel in Milaan. Divock Origi (27) zette vandaag officieel zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen bij AC Milan. De spits komt transfervrij over van Liverpool.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een nieuw hoofdstuk in de carrière van Divock Origi. Na acht jaar Liverpool - onderbroken door twee uitleenbeurten - zet de spits zijn carrière voort in Milaan.

 

Daar hoopt hij ongetwijfeld even prominent aanwezig te zijn in de geschiedenisboeken als bij de Reds. Herinner u zijn doelpunt in de halve finale tegen FC Barcelona - uitgeroepen tot belangrijkste doelpunt in de clubgeschiedenis.

 

Maar Origi snakt nu wel naar meer speelminuten bij Milan. Ondanks zijn cultstatus was hij bij Liverpool nooit een onbetwiste titularis. In Italië moet dat veranderen. Zlatan Ibrahimovic is immers lange tijd buiten strijd met een knieblessure en Olivier Giroud nadert zijn vervaldatum.

 

Bij Milan treft Origi landgenoot Alexis Saelemaekers. Wie weet volgt straks ook nog Charles De Ketelaere - in Italiaanse media nadrukkelijk gelinkt aan de Rossoneri.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de officiële clubmedia gaf Origi ook een eerste interview. "Fysiek, mentaal en spiritueel heb ik me voorbereid om op het hoogste niveau te presteren. Hopelijk kan ik voor veel goals en assists zorgen."

Je kan hier de geschiedenis voelen.

Divock Origi

"Op Youtube keek ik naar video's van Marco van Basten. Hij had hier een onwaarschijnlijke impact. En dan waren er ook nog Sjevtsjenko, Inzaghi en Weah... Allemaal iconische spelers. Ik hou daarvan, ik kom in een rijke cultuur terecht. Je kan hier de geschiedenis voelen."