Ga naar de inhoud

Italiaanse voetbaltitel kan vanaf nu beslist worden in play-off

Milan won de titelstrijd met Inter met 2 punten voorsprong dit seizoen.

Play-offs of geen play-offs om de titel te verdienen, er is heel wat om te doen. In Italië zijn er geen play-offs, maar de voetbalbond (FIGC) heeft vanochtend wel één play-offwedstrijd mogelijk gemaakt, mochten 2 ploegen met hetzelfde aantal punten eindigen in de Serie A.

Tot dit seizoen telden in Italië de resultaten in onderlinge duels bij een gelijk aantal punten in de eindafrekening. In de meeste andere competities is het doelsaldo bepalend. Nu komt er dus een play-off in de plaats in Italië.

Indien het in de play-off na 90 minuten gelijk is, volgen er strafschoppen. Er komen geen verlengingen.

Milan en Inter vochten het voorbije jaar een verbeten titelstrijd uit. Milan pakte zijn eerste titel in 11 jaar. Het had na 38 speeldagen 86 punten, 2 meer dan de grote stadsrivaal.