Ga naar de inhoud

Dominante Dimitri Van den Bergh knalt naar de trofee op de Dutch Darts Masters

Dimitri Van den Bergh heeft met overmacht een tweede World Series-toernooi op een rij gewonnen. Onze landgenoot presteerde een heel weekend op een hoog niveau en reeg op de Dutch Darts Masters in Amsterdam vier Nederlanders aan zijn pijlen. In de finale was hij met 8-2 veel te sterk voor Dirk van Duijvenbode.

Een week na de teleurstelling van de World Cup of Darts - Van den Bergh ging er samen met Kim Huybrechts in de kwartfinale uit - had de Belgische nummer 1 in het darts wat recht te zetten. 

 

Op de Dutch Darts Masters mocht Van den Bergh op zoek gaan naar zijn tweede World Series-trofee van de maand, na zijn eindzege in Denemarken. De loting was onze landgenoot wel niet gunstig gezind, want voor een bomvolle ZiggoDome in Amsterdam zou hij enkel Nederlandse tegenstanders tegenover zich krijgen.

 

Ron Meulenkamp en Jermaine Wattimena waren vlotte opwarmertjes, Danny Noppert - die in de openingsronde favoriet Michael van Gerwen had gewipt - werd in de halve finale een eerste echte test. 

 

Maar Dancing Dimi greep in die halve finale Noppert meteen bij de keel en loste zijn prooi niet meer. Met een gemiddelde van bijna 104 en onderweg een 170-checkout verzekerde hij zich vlot van de finale: 7-2.

 

Met de kleurrijke Dirk van Duijvenbode kreeg hij er wel de publiekslieveling tegenover zich. Het Nederlandse publiek schaarde zich massaal achter The Aubergenius, Van den Bergh kreeg regelmatig een fluitconcert over zich heen. Maar onze landgenoot liet het niet aan zijn hart komen: met dominant darts kwam hij al snel 4-0 voor.

 

Van Duijvenbode presteerde met een gemiddelde van 94 maar gewoontjes, Van den Bergh daarentegen had een begenadigde dag en knalde met een gemiddelde van opnieuw 104 én een checkoutpercentage van 53% naar een 8-2 overwinning. Hij houdt 20.000 pond over aan zijn toernooizege.

Met vertrouwen richting cruciale maand juli

Met twee prestigieuze toernooizeges kan Van den Bergh vol vertrouwen de zomer in gaan. Vertrouwen dat bovendien welgekomen is, want Dancing Dimi staat voor een erg belangrijke maand.

Eind juli staat namelijk het World Matchplay op het programma. Van den Bergh won het toptoernooi twee jaar geleden, waarmee hij zichzelf richting de hogere echelons op de wereldranking katapulteerde. 

 

Maar de punten die hij toen won, vervallen volgende maand, omdat de wereldranking bepaald wordt op basis van het vergaarde prijzengeld over twee jaar tijd. Van den Bergh heeft in juli dus heel wat punten te verdedigen. Met een slechte prestatie op het Matchplay kan onze landgenoot mogelijk uit de top 16 vallen.

Beelden van de finale:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De knappe 170-checkout tegen Danny Noppert:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.