Ga naar de inhoud

Michael van Gerwen herleeft met 6e eindzege in Premier League na thriller tegen Joe Cullen

 ma 13 juni 2022 23:34

Michael van Gerwen is terug van nooit weggeweest. De Nederlander heeft na een ware thriller tegen seizoensrevelatie Joe Cullen de Premier League darts gewonnen, nadat hij een matchdart overleefde. Voor "The Green Machine" is het zijn 6e eindzege in de Premier League, daarmee evenaart hij legende Phil Taylor.

De Premier League darts was maandag na vier maanden aan zijn apotheose toe. Voor een bomvolle Mercedes-Benz Arena in Berlijn mocht de top vier van de competitie om de trofee strijden: Jonny Clayton, James Wade, Michael van Gerwen en Joe Cullen. Dimitri Van den Bergh, vorig jaar 5e, deed dit jaar niet mee aan het toernooi.

 

Een dominante Cullen kende in zijn halve finale geen medelijden met titelverdediger en boezemvriend Clayton, die stevige 10-4-cijfers om de oren kreeg. Ook de andere halve finale tussen Van Gerwen en Wade bleek er eentje zonder al te veel spanning: MVG stoomde met opnieuw 10-4 door naar zijn 8e Premier League-finale.

 

In die finale begon Van Gerwen het beste. De Nederlander ging als eerste door de worp van zijn tegenstander en kwam zo 3-1 voor. Maar Cullen, dit seizoen bezig aan een hemelbestorming in het darts met onder meer winst op de Masters, weerde zich en knokte zich terug in de partij.

 

Tot 9-9 leken beide spelers aan mekaar gewaagd, maar net dan haperde het scorend vermogen van Cullen. Van Gerwen kon breaken en werpen voor de partij, maar met de trofee in zicht kon MVG plots geen tripel meer vinden. Cullen sloeg terug, een deciding leg - die Cullen mocht beginnen - moest de beslissing brengen.

 

Met degelijke scores leek Cullen Van Gerwen met de rug tegen de muur te zetten. "The Rockstar" kon het bij een score van 32 met één pijl afmaken, maar miste de dubbel 16. Een kans die Van Gerwen niet meer uit handen gaf: hij maakte het af op dubbel 14.

 

Van Gerwen wint zo voor de zesde keer de Premier League darts, het belangrijkste toernooi na het WK, en evenaart daarmee dartslegende Phil Taylor. De Nederlander sluit daarmee een moeilijke periode af, zijn laatste majorzege dateerde immers al van anderhalf jaar geleden met de Players Championship Finals.

Bekijk de hoogtepunten van de finale:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.