Ga naar de inhoud

Geen halve finale op World Cup of Darts: Belgian Arrows krijgen in koppelwedstrijd lesje van Australië (4-0)

Van den Bergh en Huybrechts verdedigden zij aan zij de Belgische eer in Frankfurt.

De Belgian Arrows zijn in de kwartfinales van de World Cup of Darts een halt toegeroepen door Australië. Het Belgische duo Dimitri Van den Bergh-Kim Huybrechts kreeg in de koppelwedstrijd een 4-0-score aangesmeerd. Volg de verdere uitslagen in Frankfurt hier op de voet.

kwartfinales
België - Australië 1-2
Tweede ronde
België - Polen 2-0
Eerste ronde
België - Japan 5-2
World Cup of Darts
15:39
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:31
Kwartfinale is eindstation voor Belgian Arrows

Geen halve finale op de World Cup of Darts voor de Belgian Arrows. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts krijgen in de koppelwedstrijd een lesje van Australië. Simon Whitlock en Damon Heta imponeerden met 4-0. De Australische tandem verpulvert zo de ongeslagen koppelstatus van onze landgenoten.

15:23
Vliegende start Australië (0-3)

Het angstzweet bij Van den Bergh en Huybrechts breekt uit. De Belgian Arrows kijken aan tegen een 3-0-achterstand. Kunnen de Belgian Arrows de scheve situatie nog rechttrekken?

15:23
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:17
170 niet genoeg voor Huybrechts

Kim Huybrechts is er niet in geslaagd om de winning streak van de Belgian Arrows door te trekken. Tegen Simon Whitlock schudde hij een knappe 170 uit zijn mouw. Genoeg voor gezangen in de zaal, niet genoeg voor de overwinning. Whitlock werkte zijn partij keurig af (3-4). Een koppelpartij moet uitsluitsel brengen.

15:04
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:59
Dancing Dimi zet Belgian Arrows op 1-0-voorsprong

Dimitri Van den Bergh mocht de kwartfinale tegen Australië op gang gooien tegen Damon Heta. Onze landgenoot bleef foutloos in zijn eigen legs en brak in de zesde leg. Zo brengt hij de Belgian Arrows zo meteen op voorsprong. Straks mag Kim Huybrechts het opnemen tegen Simon Whitlock.

14:47
Dimitri Van den Bergh blijft 180's gooien in Frankfurt
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
14:47
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
18/06/22
20:56
Kim Huybrechts stuurt België naar kwartfinales

Kim Huybrechts heeft de klus geklaard voor België. Hij maakte tegen de 18-jarige Sebastian Bialecki het verschil met zijn dubbels. Zo werd het 4-2 en is een beslissend dubbelspel overbodig. In de kwartfinales neemt België het op tegen Australië.

20:56
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:48
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:45
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:40
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:38
Van den Bergh zet België op goede spoor

Dimitri Van den Bergh heeft de eerste wedstrijd tot een goed einde gebracht. Dancing Dimi zette de Poolse nummer 1 Krzystof Ratajski opzij met 4-1. Als Kim Huybrechts hetzelfde kan doen met Sebastian Bialecki, dan staat België in de kwartfinales. Verliest Huybrechts, dan volgt er een beslissend dubbelspel.

20:37
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
20:36
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
17/06/22
23:01
Belgisch duo verslaat Japan in 1e ronde

Japan was op papier een hapklare brok voor de Belgen. En dat was al snel zichtbaar. Kim Huybrechts schudde meteen een 180 uit zijn mouw, een leg later volgde Dimitri Van den Bergh zijn voorbeeld.

Huybrechts en Van den Bergh liepen uit tot 4-1, Japan nam daarna nog een 2e leg. Met een double 20 maakte Van den Bergh een einde aan de wedstrijd.

Onze 2 Belgen lieten een gemiddelde van 91,71 optekenen, terwijl de Japanners niet verder kwamen dan 75,03.

In de volgende ronde krijgen Huybrechts en Van den Bergh morgen met Polen een taaiere brok voorgeschoteld.

23:00
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:59
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:58
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16/06/22
11:40
Van den Bergh: "Het wordt tijd dat we deze trofee pakken"

"Telkens als ik het shirt van mijn land kan aantrekken, voel ik trots", blikt Van den Bergh vooruit bij de PDC. "Je voelt je speciaal, want je bent gekozen voor je land en je krijgt de kans om je land een trofee te schenken."

"Kim en ik hebben veel vertrouwen in elkaar. We kennen elkaar al heel lang en we zeggen al lang dat het tijd wordt dat we deze trofee pakken. Het is voor ons een droom. Misschien wordt dit ons jaar wel."

11:35
Mogen uitkomen voor je land is altijd speciaal. De wereldtitel pakken is voor Kim en mij een droom.
Dimitri Van den Bergh
11:30
Belgen net op tijd in vorm

De Belgen beginnen vrijdag hun toernooi tegen Japan. Een wedstrijd die geen enkel probleem zou mogen vormen voor Van den Bergh en Huybrechts, die allebei net op tijd de goede vorm te pakken hebben. Van den Bergh schitterde vorige week nog op de Nordic Masters in Denemarken. Hij reeg er wereldtoppers Price, Smith en Anderson aan zijn pijlen op weg naar zijn eerste titel in de World Series.

Ook Huybrechts kan met vertrouwen naar Frankfurt afreizen. "The Hurricane" greep woensdag maar net naast de finale op Players Championship 17, nadat hij in de kwartfinale wereldkampioen Peter Wright met 6-0 had vernederd. Een goed voorteken voor wat komen zal?

11:25
10 jaar geleden eindigde de World Cup op een "sudden death" leg:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:20
Wie zijn de favorieten?

België begint als vierde reekshoofd aan het toernooi, daarmee vermijden ze de beste drie landen al zeker tot in de halve finale. Als eerste reekshoofd is Engeland opnieuw een van de favorieten. De Engelsen, met Michael Smith en James Wade, zijn recordhouder wat het aantal eindzeges betreft: 4. 

Dat record delen ze wel met een ander topland, Nederland. Onze noorderburen moeten het dit jaar wel zonder vaandeldrager Michael van Gerwen doen. De Nederlandse sloopkogel won maandag nog de Premier League, maar last nu een pauze in omdat hij aan zijn pols geopereerd moet worden. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn eerder outsiders.

De topfavoriet is dit jaar misschien wel opnieuw Wales. Gerwyn Price en Jonny Clayton gaan samen op zoek naar een tweede wereldtitel na hun triomf twee jaar geleden. Price is dan wel bezig aan een minder seizoen, maar Jonny Clayton bevestigde dit jaar zijn status van absolute wereldtopper.

Op zoek naar een dark horse? Australië, met Damon Heta en Simon Whitlock, scoort uitstekend bij de bookmakers. Ook Schotland, met titelverdedigers Peter Wright en John Henderson, kan je maar beter niet afschrijven.

11:15
De 32 deelnemende landen:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
11:00
De "Mundial" van het darts

Donderdag gaat in Frankfurt de World Cup of Darts van start. Het toernooi, dat aan zijn 12e editie toe is en in duo's wordt gespeeld, is het meest prestigieuze landentoernooi in de dartssport. Elk land mag twee spelers afvaardigen om in Frankfurt voor de trofee te bikkelen, voor België zijn dat de twee hoogst geplaatste op de wereldranking: Dimitri Van den Bergh (PDC-9) en Kim Huybrechts (PDC-34).

In 2013 zorgde België voor zijn beste resultaat tot nog toe: broers Kim en Ronny Huybrechts schopten het toen tot in de finale, maar moesten hun meerdere erkennen in het Engeland van Adrian Lewis en Phil Taylor. Kunnen Van den Bergh en Huybrechts dit jaar een stukje geschiedenis schrijven?