Ga naar de inhoud

Wezet pakt eerste handbaltitel na zenuwslopende nagelbijter tegen Bocholt

 za 4 juni 2022 22:51

Onze nationale handbalcompetitie is in de prijzenkast van Wezet beland. Het won een razendspannende belle tegen Bocholt na strafworpen.

Eind maart verloor Bocholt de finale van de BENE-League van het Nederlandse Lions, in april pakten ze de Belgische beker, vanavond kon het de nationale competitie op zak proberen te steken.

 

In de finale dwongen Wezet en Bocholt elkaar tot het uiterste. Bocholt had de eerste finalematch met 33-30 gewonnen, Wezet dwong met 20-19 een belle af. 

 

Die beslissende ontmoeting in Wezet was om duimen en vingers bij af te likken. De twee teams gaven elkaar geen duimbreed toe.

 

Wezet dwong op de valreep verlengingen af (30-30) en in de allerlaatste seconde van die eerste extra periode was het Bocholt dat op zijn beurt voor nog meer overuren (33-33) kon tekenen. 

 

Ook de tweede verlengingen hadden geen beslissing in petto (37-37), in de strafworpen toonde de thuisploeg zich net iets secuurder: 4-2. Geen 5e landstitel op een rij voor Bocholt, wel de allereerste voor Wezet.

Het is voor beide teams het einde van een tijdperk: Bocholt-coach Bart Lenders verlaat de club, zijn collega bij Wezet, Korneel Douven, trekt naar Sporting Pelt.

 

Ook bij de vrouwen was Wezet finalist én kroonde zich tot kampioen: ze klopten Sint-Truiden met 34-22.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.