Ga naar de inhoud

Eddy Snelders ziet dat veel Duivels een grote verantwoordelijkheid wacht: “Bij je club word je weer voetballer”

 za 4 juni 2022 10:26

Veel voer tot discussie na België-Nederland. Ook onze analist Eddy Snelders trok enkele belangrijke lessen uit de teleurstellende prestatie van de Duivels in de derby: “Roberto Martinez zei voor het eerst waar het op staat.”

"Voor het eerst zegt Martinez waar het op staat"

In de schaduw van het Koning Boudewijnstadion was de conclusie van Eddy Snelders hard maar duidelijk. “In sommige linies zijn we echt met de billen bloot gegaan”, zag de analist. “En dat kan je niet wijten aan desinteresse of een te lang seizoen. Zeker omdat het merendeel van de spelers recent weinig in actie kwam en dus gemotiveerd moest zijn.”

 

“Het was gewoon een gebrek aan scherpte, vechtlust en een te lage snelheid van uitvoering. Het lag niet aan één man, het volledige elftal bleef in gebreke tegen een goeie tegenstander. Gelukkig zijn er nog wat matchen te gaan. Als je die goed doorkomt, kan je het zwaartepunt verleggen. De return tegen Nederland in september wordt sowieso een belangrijk moment."

De woorden van de bondscoach waren toch een vingerwijzing naar jongens als Hazard, Witsel en Meunier.

Eddy Snelders

Snelders schrok vooral van het aantal kansen dat de Duivels gisterenavond weggaven aan Oranje. “Mocht het 0-4 geweest zijn aan de rust kon niemand iets gezegd hebben. Normaal liggen onze linies steeds dicht tegen elkaar, nu was dat het tegenovergestelde.”

 

Voor Snelders was de partij een alarmsignaal dat enkele sleutelspelers zich dringend moeten herpakken. “De bondscoach heeft gelijk: er resten nog maar 17 dagen met de nationale ploeg voor het WK. De voorbereiding op Qatar is dus onbestaande.”

 

“Eigenlijk is het de eerste keer dat Martinez zegt waar het op staat. Zijn woorden achteraf waren toch een vingerwijzing naar jongens als Hazard, Witsel en Meunier. Ze zullen serieus moeten werken bij hun clubs om in orde te zijn en niet weer geblesseerd te zijn. Want dáár word je de komende maanden weer voetballer, niet bij de nationale ploeg.”

Gerelateerd: