Ga naar de inhoud

Duivels zelfkritisch na pijnlijke nederlaag: "Dit zet ons met beide voeten op de grond"

 vr 3 juni 2022 23:20

Plots staan de alarmlichten op rood. De zware nederlaag tegen Nederland is aangekomen bij de Rode Duivels. "Op een gegeven moment was het zelfs pijnlijk" oordeelde een zelfkritische Jan Vertonghen.

"Dit is pijnlijk", opende Jan Vertonghen krachtig bij VTM. "Nochtans vond ik dat we zeker niet slecht begonnen. Alleen was er na het uitvallen van Romelu (Lukaku, red.) plots weinig stootkracht, maar eigenlijk werkte ons plan wel."

 

"Later in de eerste helft kreeg Nederland goeie mogelijkheden, gevolgd door die 0-1. Vervolgens slikken we te snel een tweede tegentreffer na rust. Dat veel van onze jongens een zwaar seizoen achter de rug hebben, mogen we niet inroepen als een excuus. Spelers van Nederland hebben het even zwaar gehad."

 

"We hadden gewoon problemen om de uitzakkende spits van Nederland onder controle te houden", zag Vertonghen. "Op een gegeven moment was het zelfs pijnlijk."

 

"Ach, het is goed dat het nu gebeurt, zo vroeg in de voorbereiding op het WK. Want dit was pas de eerste van zes voorbereidingsmatchen. Dit zet ons met beide voeten op de grond. We zullen hard moeten werken, want niks komt vanzelf."

Mignolet hekelt dom balverlies

Ook Mignolet mocht het achteraf komen uitleggen, al viel hem weinig te verwijten. "Het was een moeilijke avond, waarin we nooit aanspraak konden maken op de overwinning. Nederland was de betere ploeg."

 

"In de eerste helft konden we al ruim achterstaan, in de tweede helft proberen we nog bij te sturen na die 0-1. Maar als je zo snel op 0-2 komt, dan weet je dat het - ongeacht tegen welke ploeg het is - heel moeilijk wordt."

 

Het uitvallen van Lukaku mag volgens Mignolet niet de oorzaak zijn van de wanprestatie van de Rode Duivels: "Dat is te gemakkelijk. We mogen gewoon geen dom balverlies lijden. Kleine foutjes worden tegen zo'n tegenstander afgestraft."

 

Ook het "slopend eindeseizoensverhaal" is voor de doelman geen excuus: "Zeker als je de kans krijgt om een wedstrijd tegen Nederland te spelen moet je dat met beide handen grijpen. Niet alleen voor je carrière is het goed, het is de ideale start voor de voorbereiding op het WK."

 

"Deze nederlaag mag je niet zomaar voorbij laten gaan, we moeten eruit leren en de lessen die we getrokken hebben meenemen in de aanloop naar het WK."

Gerelateerd: