Ga naar de inhoud

De analyse van Roberto Martinez: "We speelden niet om te winnen, wel voor het WK"

 za 4 juni 2022 00:46

Roberto Martinez had veel uit te leggen. De bondscoach zag veel Rode Duivels door de ondergrens zakken tegen Nederland. "Veel van onze spelers konden het tempo en de intensiteit niet aan", zag de Spanjaard. "Ik ga jongens nodig hebben die klaar zijn op het WK."

De rimpels op zijn voorhoofd waren net iets talrijker dan normaal. Ook bij Roberto Martinez heeft de pandoering tegen Nederland voor veel vragen gezorgd.

 

De bondscoach merkte vooral dat veel Duivels momenteel ver van hun beste niveau staan. "Het was een veeleisende partij", merkte de Spanjaard op.

 

"En heel wat van onze spelers konden het tempo en de intensiteit niet aan. (zucht) We moeten te veel spelers "opbouwen" in dit blok van vier matchen. Fysiek was Nederland veel sterker dan wij. Het is een volledig fitte groep met matchritme. Ook wij hebben sterke spelers, maar ze zullen klaar moeten zijn voor het WK."

We weten dat er nog veel werk is, want in Qatar zal iedereen honderd procent moeten zijn.

Roberto Martinez

Martinez wil bovendien niet spreken over een periode van vijf maanden tot Qatar, wel van "17 internationale dagen" met zijn groep. Het verklaart waarom hij enkele jongens tegen Oranje absoluut aan het werk wilde zien.

 

"We speelden eigenlijk niet om te winnen - ook al wilden we dat wel - maar om het team voor te bereiden op het WK", benadrukte de bondscoach twee keer. "Dit was dan ook een wake-upcall. We weten dat er nog veel werk is, want in Qatar zal iedereen honderd procent moeten zijn. Zeker fysiek, klaar zijn om te knokken."

 

Martinez sloot toch nog met een positieve boodschap af: "We zijn niet ingestort na de 0-4 en scoorden nog. Bovendien hebben we vandaag kleine gevechtjes gewonnen."

 

Om er wel meteen aan toe te voegen... "Maar we hebben nog maar 17 dagen tot het WK met elkaar."

Gerelateerd: