Ga naar de inhoud

Olympiër Lore Bruggeman blij met nieuw skatepark in Hofstade: "Dit is een hele stap"

 wo 1 juni 2022 15:07
Lore Bruggeman en Noah De Jaeger samen met Vlaams minister van Sport Ben Weyts.
Lore Bruggeman en Noah De Jaeger samen met Vlaams minister van Sport Ben Weyts.

De toekomstige opening van het indoorskatepark in Hofstade zorgt voor enthousiaste reacties uit de skatewereld. Onder anderen Lore Bruggeman (20), olympiër in Tokio, en Noah De Jaeger (13), een van de talenten uit het BeGold-traject, zijn in de wolken.

Om jong talent van bij ons te stimuleren heeft Sport Vlaanderen beslist om een gloednieuw indoorskatepark te openen in Hofstade. Het project is gesitueerd in een zwembad dat al een tijdje leeg staat en waar Sport Vlaanderen dus nu een nuttigere invulling aan zal geven. 

 

Momenteel kunnen onze Belgische skaters die wedstrijdgericht willen trainen niet in België terecht. Ze moeten uitwijken naar het buitenland om te zoeken naar obstakels die hetzelfde zijn als degene waar ze in competitie op stuiten. 

 

"Als we een degelijke sessie willen doen die wedstrijdgericht is, gaan we skaten in Nederland of Frankrijk. Het is dus een hele stap dat we vanaf 2023 hier in Hofstade terecht kunnen", vertelt Lore Bruggeman.

 

"Het ziet er een fantastisch skatepark uit om nieuwe trucs in te leren. De obstakels zien er identiek uit aan die op wedstrijden. Dat is een enorme meerwaarde", vertelt het 13-jarige BeGold-talent Noah De Jaeger.

Als we nu degelijk willen trainen, moeten we naar Nederland of Frankrijk. Dit is dus een hele stap.

Lore Bruggeman

Doelen op korte en middellange termijn

Bruggeman en De Jaeger kunnen niet wachten om het skatepark in gebruik te nemen. Beiden hebben ze grote doelen.

 

"Binnen een maand is de eerste kwalificatiewedstrijd waar ik punten kan vergaren richting de Olympische Spelen in Parijs. Dat is mijn eerste grote doel", vertelt Bruggeman.

 

Skaten is een sport waarbij toppers al heel vroeg hun neus aan het venster steken. Dat bewees het podium op de voorbije Olympische Spelen. Skate Vlaanderen heeft dat opgemerkt en start nu met een project om talenten van jongs af aan te begeleiden.  

 

Dankzij het BeGold-programma komen jongeren als Noah De Jaeger en Andrea Caizza nu voor het eerst in het wedstrijdcircuit terecht. Ook voor henzelf is het dus wat koffiedik kijken waar het schip strandt, maar hopelijk is dat in Los Angeles 2028.

Gerelateerd: