Ga naar de inhoud

Belgische beats op de Olympische Winterspelen dankzij DJ Kapitein Roodbaard

Ramoen Verbeet aka DJ Kapitein Roodbaard.

Niet alleen op het ijs kapen de Nederlanders de medailles weg, ook achter de olympische draaitafels staan ze op het podium. Kapitein Roodbaard draaide al platen op de Zomerspelen, nu doet hij hetzelfde op de Winterspelen. Met meer dan eens een Belgische track in de mix.

Tony Hawk is fan

DJ Kapitein Roodbaard - Ramoen Verbeet volgens de burgerlijke stand - draait al jaren mee in het skateboarden. "Al ruim 20 jaar sta ik er achter de decks", doet hij zijn verhaal.

 

Toen de sport vorig jaar in Tokio haar olympisch debuut maakte, was hij ook van de partij.

 

Zijn eclectische mix viel al snel in de smaak. Rock? Beats? Hiphop? Kapitein Roodbaard combineert ze allemaal. Ook Belgische bands zoals Goose of Soulwax passeren de revue.

De bonte mengelmoes bevalt ook de allergrootsten. In Tokio kreeg de deejay zelfs eentje van skatelegende Tony Hawk.


"Ik krijg veel positieve reacties", lacht de deejay. "Het was ook onze missie om het skaten op de juiste manier te vertegenwoordigen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zijn favoriete snowboardtrack? "Kids in de Soulwax-remix"

Ramoen Verbeet heeft zijn olympisch debuut niet gemist. In Tokio mocht hij ook de beats droppen in de BMX-arena.

 

En nu breit de Nederlander een verlengstuk aan zijn olympische carrière in Peking. Daar staat hij achter de draaitafels van het Genting Snow Park, het decor voor de freestylewedstrijden.

 

DJ Kapitein Roodbaard: "De atleten houden van trap, EDM of hiphop. Die probeer ik te mengen met de classics uit de jaren 90. Het gouden decennium als je mij vraagt."

 

"Als het maar knalt, dat heb je nodig op wedstrijden."

 

Tussendoor staat de Nederlander ook wel eens op een snowboard in Peking. Met welke track in de oren?

 

"Kids van MGMT, in de Soulwax-remix", knipoogt de Amsterdammer.

Bekijk het interview:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.