Ga naar de inhoud

Beerschot-icoon "Joske" op 89-jarige leeftijd overleden

 ma 30 mei 2022 12:19
Jos Van Hout tijdens een van zijn laatste bezoekjes aan het Kiel.

Beerschot is in diepe rouw. De club verloor vandaag op 89-jarige leeftijd eremateriaalmeester "Joske" Van Hout. Hij groeide de voorbije decennia uit tot een cultfiguur op het Kiel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Hout was ruim 25 jaar actief als medewerker voor Beerschot, waar hij op handen gedragen werd en enkele jaren geleden - toen hij op "pensioen" ging - tot eremateriaalmeester werd gekroond.

De voorbije jaren ging het al minder goed met de gezondheid van Van Hout. Toch zag hij in 2020 nog een droom in vervulling gaan toen Beerschot terug naar eerste klasse promoveerde. "Joske" vierde dat uitbundig mee.

 

In een interview met Sport/Voetbalmagazine liet Van Hout ooit optekenen: "In mijn kist zou ik graag een trainingspak van Beerschot dragen".

 

Van Hout werd 89 jaar.

In 2020 vierde Van Hout nog mee de promotie naar eerste klasse

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Joske" zei waar het op stond, in goede en kwade dagen: (Fragment uit 2007 en 2013)

Jos Van Hout te gast in Café Corsari in 2013: "Antwerp en Beerschot samen? Dat gaat niet, hé"

In 2010 hield hij zelfs Mogi Bayat tegen op het Kiel

Enkele beelden van "Joske"