Nafi Thiam evenaart haar persoonlijk record op de 200 meter in Oordegem

Nafi Thiam is nog altijd hongerig, ondanks enkele moeilijke maanden door een rugblessure. Op de IFAM-meeting in Oordegem liep ze de 200 meter in 24"37, een evenaring van haar persoonlijke record.

De 200 meter is absoluut niet het favoriete onderdeel van de zevenkamp van Nafi Thiam, maar als ze in de toekomst een gooi wil doen naar het Europees of misschien zelfs wereldrecord valt daar wellicht de grootste winst te halen.

 

Voor haar 2e wedstrijd van het seizoen, nadat rugproblemen haar hadden afgeremd, koos Thiam dan ook voor een 200 meter in Oordegem. Voor de winst deed ze, zoals verwacht, niet mee, die was voor de Nederlandse Lieke Klaver in 22"89.

 

Thiam liep uiteindelijk de 16e tijd van alle reeksen, in 24"37. Slechts één keer in haar carrière deed ze even goed, 3 jaar geleden al.

In een topdag zou ik graag eens onder de 24 seconden duiken op de 200 meter.

Nafi Thiam

Thiam: "Hier kan ik op voortbouwen"

"Hier mag ik zeker tevreden mee zijn", reageerde Thiam na afloop. "Op het einde was mijn houding niet optimaal meer, maar dit is een heel mooi startpunt om op voort te bouwen."

 

"Een persoonlijk record lopen bij een eerste poging van het seizoen, is leuk. Of die 200 meter het onderdeel bij uitstek is waarop ik nog punten kan winnen? Dat zeg ik niet, want ik wil overal nog verbeteren, maar het is wel duidelijk dat de loopnummers altijd mijn zwakste punt geweest zijn."

 

"In een topdag zou ik toch graag eens onder de 24 seconden duiken, maar in een zevenkamp is dat niet evident, met al 3 wedstrijden in de benen."

 

Met de rug van Thiam gaat het ondertussen steeds beter. "Na de eerste wedstrijd van vorige week in Lokeren heb ik geen enkele reactie gevoeld", zegt ze. "Het is vooral bij het hoog- en verspringen dat die rug opspeelt, en naar het einde van mijn voorbereiding toe wil ik die disciplines allebei nog twee keer doen in competitie."

 

De enige wedstrijd die al met zekerheid op de planning van Thiam staat is de Gouden Spike in Leiden op 11 juni, waar ze de 100 meter horden combineert met verspringen.

Tim Van de Velde met persoonlijk record naar EK

Ook in Oordegem plaatste Tim Van de Velde (22) zich voor het EK atletiek in München. Op de 3.000 meter steeple snelde hij met 8'27"37 naar een persoonlijk record. Met zijn nieuwe besttijd schuift hij op naar de achste plaats op de Belgische ranking aller tijden. De EK-limiet lag op 8'30". München wordt voor Van de Velde zijn eerste grote kampioenschap.

 

Verder eindigde Dylan Borlée als zevende op de 200 meter. Hij klokte 21"08 en kwam zo op 1 honderdste van zijn persoonlijke record. Toch was Borlée niet helemaal tevreden: "Het gevoel zat niet goed", vertelde de Belgian Tornado na afloop. "De chrono is niet slecht, maar ik wil graag onder de 21 seconden duiken."

 

Op zondag loopt hij zijn eerste 400 meter van het seizoen in het Franse Forbach: "Na de Spelen ging het even moeilijk. De 400 meter vergt enorm veel en dat begint na al die jaren door te wegen. Op dit moment wil ik nog niets forceren, het seizoen is nog lang genoeg."