Ga naar de inhoud

Galoppeer mee door de Belgische paardensport in de nieuwe docureeks Ruiters

 di 7 mei 2024 11:42
Thibault Philippaerts
Wie van de zonen Philippaerts kan in de voetsporen van vader Ludo treden?

Komende zomer komt Team Belgium met maar liefst 3 ploegen in actie op het olympisch paardentoernooi. Geen toeval, het mekka van de paardensport ligt in ons land. De Canvas-documentaire neemt je mee achter de schermen van de sportieve én de zakelijke successen in de Belgische paardensport.

Bekijk de hele reeks op VRT MAX.

Enkele familiedynastieën hebben ons land op de kaart gezet als paardenmekka
De Belgische paardensport wordt aangevoerd door enkele familiedynastieën die het land op de kaart hebben gezet als paardenmekka. Elk seizoen sparen ze kosten noch moeite om hun Grand Prix- paarden topfit aan de start te krijgen. Want enkel de allerbesten kunnen een rol van betekenis spelen voor de 50.000 uitzinnige toeschouwers op de graspiste van Aken.
donderdag 25/0440 min