Ga naar de inhoud

Nafi Thiam begint haar seizoen mooi, al is ze niet helemaal tevreden: "Het was een beetje rommelig"

Nafi Thiam nam deel aan de 100 meter horden.

Een kleine 2 maanden voor het WK in de Verenigde Staten heeft Nafi Thiam (27) haar seizoen geopend op de Flanders Cup in Lokeren. De tweevoudig olympisch kampioene zevenkamp won er de 100 meter horden in 13"58.

De omstandigheden waren goed in Lokeren: aangenaam zonnetje en een rugwind van 1,1 meter per seconde.

 

Met 13"58 kwam Nafi Thiam aardig in de buurt van haar prestatie in Tokio. Toen opende ze de olympische zevenkamp in 13"54. Voor haar persoonlijk record (uit 2017) moet ze nog 24 honderdsten sneller.

 

Thiam kon leven met de chrono in Lokeren. "Ik had geen concrete verwachtingen", zei ze achteraf.

 

"Je moet je seizoen ergens beginnen en dat is de enige doelstelling waarmee ik naar hier kwam. Het was allemaal een beetje rommelig", vond de olympische kampioene.

 

"Mijn start was niet top en eigenlijk heb ik me op geen enkel moment echt goed gevoeld. Op de laatste twee horden verloor ik nog wat ritme. Dus in verhouding tot mijn gevoel, valt de chrono nog goed mee."

Het was allemaal een beetje rommelig.

Nafi Thiam

"Rugprobleem zal niet meteen opgelost zijn"

Nafi Thiam kreeg de voorbije maanden af te rekenen met rugproblemen. Die zijn nu al beter onder controle, maar nog niet verdwenen. "Op de horden vormt die rug niet echt een probleem, al voel ik hem wel. Vooral bij het springen doet de rug moeilijk", vertelde ze.

 

"Het is niet iets wat binnen een paar maanden opgelost zal zijn. Het wordt een langetermijnverhaal. Het is een gelijkaardig probleem als in Tokio, maar dan nog wat erger."

 

Ondanks de moeilijke aanloop blijft Thiam toewerken naar het WK atletiek midden juli in de VS. "Ik moet het doen met het lichaam waar ik momenteel over beschik", beseft ze. "Sommige zaken gaan super op training, bij andere dingen voel ik dat ik met achterstand kamp."

 

"Mijn doelen aanpassen, dat wil ik nu nog niet doen. Daar is het nog veel te vroeg voor. Mijn ambitie blijft om op het WK in Eugene in topvorm te zijn."

BEKIJK: Nafi Thiam in actie in Lokeren