Ga naar de inhoud

Soufiane Bouchikhi loopt EK-limiet op 10.000 meter, maar kan ticket naar München nog niet boeken

 za 14 mei 2022 23:46
Soufiane Bouchikhi
Soufiane Bouchikhi (archief)

Soufiane Bouchikhi is in Londen onder de EK-limiet gedoken op de 10.000 meter. Goed voor een 8e plek voor de Belg, maar waarschijnlijk niet genoeg om naar het EK in München te trekken. Dan moet hij hopen dat 2 snellere landgenoten alsnog hun uitstapje naar Duitsland afzeggen.

28'08"89. Met die tijd dook Soufiane Bouchikhi onder de EK-limiet. En toch zal zijn prestatie vermoedelijk niet volstaan om naar München te mogen.

 

De limiet voor het EK atletiek in München staat op 28'15", die opdracht is dus volbracht. Het probleem is dat Bouchikhi pas over de 5e snelste Belgische chrono beschikt en slechts 3 atleten per land naar Duitsland kunnen. 

 

Soufiane Bouchikhi moet hopen op 2 afzeggingen van landgenoten. Isaac Kimeli, Bashir Abdi, Simon Debognies en Robin Hendrix liepen allemaal sneller dan de nummer 8 in Londen. Zien we hem terug op het EK?