Ga naar de inhoud

William Boeva enorm verrast door omvang WK Counter-strike in Antwerpen: "Sfeer was uitzinnig"

Winnaars Faze Clan mogen de helft van het prijzengeld bijschrijven op hun rekening.

Gisteren was het de slotdag van het WK Counter-Strike in het Sportpaleis in Antwerpen. Een uitverkocht spektakel dat game-fans van over de hele wereld bij elkaar bracht. Was het een succes? We vroegen het aan esports-fanaat William Boeva. 

Een tot de nok gevuld Sportpaleis zag gisteren hoe Faze Clan het in de finale van de PGL Antwerp Major (te beschouwen als een officieus WK) haalde van uittredend kampioen NAVI. Meteen het einde van een indrukwekkend vierdaags esports-festijn.


"Ik was ook enorm onder de indruk", vertelt William Boeva die zelf ook voor het eerst bij een "Major" aanwezig was. "Vooral de omvang van zo'n toernooi heeft me enorm verrast. Ik heb de vorige Majors ook wel online gevolgd, dus wist ik min of meer wat ik kon verwachten. Toch had ik niet verwacht dat de sfeer zo uitzinnig zou zijn. "

 

Het evenement was duidelijk een succes. Wat mag/moet de toekomst brengen voor esports in België?


"Het was meteen een heel grote stap in de juiste richting. De stad Antwerpen en de Belgische media hebben het evenement heel goed onder de aandacht gebracht en het publiek was ook top."

 

"Het feit dat het Sportpaleis uitverkocht was, duidt toch op het feit dat er veel interesse was en dat dit wel voor herhaling vatbaar kan zijn. Dit weekend heeft duidelijk gemaakt dat een esports-evenement van dit kaliber mogelijk is in ons land."

 Dit weekend heeft duidelijk gemaakt dat een esports-evenement van dit kaliber mogelijk is in ons land.

William Boeva

"Misschien wordt nu wel beslist om ook de volgende Major uit te zenden of om andere toernooien onder de aandacht te brengen. Wat essentieel is om de populariteit in ons land verder uit te breiden is dat er ook Belgische toppers goed moeten presteren. Momenteel zijn die er niet echt."


"Het moet trouwens niet enkel over Counter Strike gaan. Je hebt een hoop andere games die ook hun eigen publiek met zich meebrengen. Die zou ik ook zeker proberen te bedienen", besluit Boeva.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.