Ga naar de inhoud

Na Real zwaait Ancelotti af als (club)coach

Carlo Ancelotti

Na de Spaanse titel met Real Madrid is de erelijst van Carlo Ancelotti (62) zo goed als compleet. De Italiaan is de eerste trainer ooit die erin slaagt om titels te pakken in alle vijf grote competities. In een interview met Prime Video denkt hij luidop aan zijn afscheid: "Real is meer dan waarschijnlijk mijn laatste werkgever."

Carlo Ancelotti pakte titels met AC Milan, Chelsea, Bayern München, PSG en nu dus ook met Real Madrid. Een palmares waar elke trainer jaloers op is. 

 

Op zijn 62e telt hij af naar zijn pensioen. "Ik zou mijn kleinkinderen graag wat meer zien en op reis gaan met mijn vrouw. Ik ben nog nooit in Australië en Rio de Janeiro geweest. Ook mijn zus zou ik graag wat meer bezoeken. Er zal meer dan genoeg te doen zijn", stelt Ancelotti.

 

De Canadese nationale ploeg is misschien nog een mooie uitdaging. Die zijn uitstekend bezig.

Carlo Ancelotti

Een kritische stem zou kunnen zeggen dat er nog een ding ontbreekt in de carrière van Ancelotti: hij coachte nog nooit een nationale ploeg. 

 

"Misschien komt dat er nog van, maar het zal niet voor het komende WK zijn. Wie weet is er over vier jaar nog een mogelijkheid", stelt de Italiaan.


Ancelotti is getrouwd met een Canadese vrouw en zegt misschien wel heil te zien in de nationale ploeg van Canada. "Dat zou een mooie uitdaging zijn. Het Canadese nationale elftal is uitstekend bezig."


De supporters van Real hoeven zich voorlopig wel niet ongerust maken. Hun succescoach houdt er nog niet meteen mee op.  "Na Real zet ik er waarschijnlijk een punt achter, maar als ze me nog 10 jaar willen houden, blijf ik."

 

Ancelotti en Real bereiden zich voor op de terugwedstrijd in de halve finale van de Champions League. Morgenavond proberen ze de nederlaag uit de heenmatch recht te zetten tegen Manchester City.