Ga naar de inhoud
Benzema scoort de 3-1 vanaf de stip.

Het Mirakel van Madrid: Real in finale Champions League na historische remonte tegen Manchester City

 wo 4 mei 2022 23:38
MCI
einde
4-3
RMA
  1. 75' - Verv. Luka Modric door Eduardo Camavinga
  2. 90+6' - Geel - Federico Valverde
  1. 95' - Doelpunt strafschop - Karim Benzema (3 - 1)
  2. 99' - Verv. Rodri door Raheem Sterling
  3. 101' - Geel - Raheem Sterling
  1. 115' - Verv. Vinícius Júnior door Lucas Vázquez
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  95'
  Karim Benzema
  95'
  Karim Benzema
  3 - 1

  Vergeet Lourdes. Voor echte mirakels moet je in Santiago Bernabéu zijn. Real Madrid staat in de finale van de Champions League na een onwaarschijnlijke verrijzenis tegen Manchester City. De Engelsen leken zegezeker na een treffer van Riyad Mahrez - Pep Guardiola haalde zelfs Kevin De Bruyne naar de kant. Alleen zorgde supersub Rodrygo met goals in minuut 90 en 91 alsnog voor verlengingen. De onvermijdelijke Karim Benzema sloeg daarin al snel toe vanop elfmeter, een ijzersterke Thibaut Courtois hield de historische zege vast.

  Real Madrid - Manchester City in een notendop:

  • Sleutelmoment: De supporters van Manchester City zijn hun reis voor de CL-finale in Parijs al aan het boeken wanneer Real op het einde van reguliere speeltijd voor een onwaarschijnlijke ommekeer zorgt. Rodrygo sleept met 2 goals in amper 91 seconden verlengingen uit de brand, Benzema maakt daarin weer het verschil.

  • Man van de match: Zonder Thibaut Courtois stond Real Madrid niet in de finale. De Rode Duivel pakte vanavond uit met enkele cruciale reddingen. Hij hield Silva en Foden van de 0-1 in de 1e helft, verijdelde de 0-2 van Grealish in de 2e helft en pakte ook in de verlengingen uit met een parade op een kopbal van Foden. 

  • Opvallend: Het zijn bijzondere dagen voor Carlo Ancelotti. Sinds afgelopen zaterdag is hij de eerste coach die kampioen werd in de 5 topcompetities en nu is de Italiaan ook de eerste coach die 5 keer de finale van de Champions League haalt. Voor de derde keer treft hij daarin Liverpool. 

  Courtois houdt Real overeind

  “Otra noche magica de los reyes de Europa”, opnieuw een magische avond van de koningen van Europa. De tifo van de Real-supporters met de beeltenis van Karim Benzema was indrukwekkend, de eerste helft in het Estadio Bernabéu was dat helaas niet. In de heenwedstrijd leverde die maar liefst 3 goals op, nu vooral veel nervositeit. 

  De poppen gingen al vroeg aan het dansen na een stevige overtreding van Casemiro op De Bruyne. In het tumult deelde Laporte een tik uit in het gezicht van Modric. Scheidsrechter Orsato wist meteen hoe laat het was en hield het bij een salomonsoordeel met geel voor beide kemphanen. 

  De kansen waren schaars. Benzema werd twee keer in stelling gebracht, maar besloot even vaak over. Een poging van Vinicius was hetzelfde lot beschoren. Dan was Manchester City toch een pak gevaarlijker. Na een slim passje van De Bruyne kon Bernardo Silva van dichtbij uithalen, maar Courtois voorkwam de 0-1 met een uitstekende redding.  

  Halfweg de eerste helft bracht De Bruyne ook Jesus in stelling en die krulde de bal van net buiten de zestien rakelings naast. Ook kort voor de rust hielden de Real-fans hun adem even in toen Foden na een knappe borstcontrole uithaalde, maar Courtois ging goed plat.  

  De reddingen van Courtois:

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Rodrygo zorgt voor nieuwe Houdini-act

  Real besefte dat het beter moest en pakte uit met een blitzstart in de tweede helft. Bij City waren ze nog niet goed wakker toen de thuisploeg aftrapte. Carvajal werd op rechts gelanceerd en bracht de bal laag voor doel. Vinicius kreeg aan de tweede paal een niet te missen kans, maar liet de openingstreffer onbegrijpelijk liggen. 

  Twintig minuten voor het einde werd De Bruyne verrassend naar de kant gehaald en meteen daarna sloeg City toe. Bernardo Silva kreeg centraal plots een zee van ruimte om op te rukken en legde de bal goed af voor Mahrez. Die verraste Courtois met een heerlijke knal in de korte hoek: 0-1. 

  Real hing in de touwen en ontsnapte aan erger. Grealish kwam tot twee keer toe erg dicht bij de 0-2. Mendy kon zijn schot nog net van de lijn keren, Courtois duwde zijn tweede poging nog net met zijn voet voorlangs. 

  De City-invaller deed het net niet, een Real-invaller wél. En hoe! Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd bracht Rodrygo plots weer spanning in de wedstrijd. Benzema bracht de bal in één tijd voor doel en de Braziliaan tikte voor de neus van Ederson de 1-1 in doel.  

  De zoveelste Houdini-act van Real in dit Champions League-seizoen was compleet toen diezelfde Rodrygo anderhalve minuut later nóg eens scoorde. Op een voorzet van Carvajal streelde Asensio de bal en Rodrygo kopte de 2-1 buiten het bereik van Ederson. Een ijskoude douche voor City, uit het niks ging het van een zekere finaleplaats naar verlengingen. 

  Rodrygo zorgt voor de ommekeer met 2 goals in anderhalve minuut:

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Benzema knalt Real naar de finale

  De bezoekers waren van slag en al vroeg in de eerste verlenging werd het nog wat erger. Dias haalde Benzema onderuit in de zestien en de bal ging op de stip. Benzema himself ging achter de bal staan en stuurde Ederson de verkeerde kant uit: 3-1.

  Real stond zo vanuit een verloren positie plots virtueel in de finale. City moest opeens knokken om nog strafschoppen af te dwingen. Bijna lukte dat ook toen Foden op het einde van de eerste verlenging met een gevaarlijke kopbal uitpakte, maar weer hield Courtois Real overeind. 

  De tweede verlenging werd een maat voor niks. Real gaf het finaleticket niet meer uit handen, voor City was het een lijdensweg. De jacht op de Beker met de Grote Oren draait nog maar eens uit op een fiasco voor de Engelse club. Real speelt net als vier jaar geleden de finale en net als toen tegen Liverpool. 

  Fase per fase

  120+4'

  Einde

  Dolle vreugde in het Estadio Bernabéu! Real heeft nog maar eens voor een onwaarschijnlijke Houdini-act gezorgd. City leek na de treffer van Mahrez zo goed als zeker van een finaleplaats, maar het venijn zat in de staart. Rodrygo sleepte met twee goals op de valreep verlengingen uit de brand en Benzema knalde Real daarin vanaf de penaltystip naar de finale op 28 mei.

  120+3'
  120+2'

  3 minuten extra

  De extra tijd zit er bijna op. Voor City betekent het dat het einde van het Champions League-avontuur nabij is. Real staat op een zucht van de eindstrijd in het Stade de France.

  120+1'

  3 - extra time

  Er komen 3 minuten extra tijd bij.
  115'
  115'

  De spelonderbrekingen stapelen zich op in deze tweede verlenging, er wordt amper nog gevoetbald. Vinicius en Militao worden bij Real nog naar de kant gehaald voor Vazquez en Vallejo.

  113'

  Geel voor Zintsjenko

  Zintsjenko loopt nog tegen een gele kaart aan voor een duidelijk overtreding op Rodrygo. Die mag deze wedstrijd straks inkaderen, met zijn twee goals zorgde hij voor een onwaarschijnlijke ommekeer.

  109'

  Guardiola zit er verslagen bij in de dug-out van Manchester City. Het lijkt opnieuw een mislukking te worden in de Champions League voor de Spaanse coach.

  106'

  Tweede verlenging

  De tweede verlenging wordt op gang gefloten. Zit er nog wat in voor City of is de strijd gestreden?

  106'
  105+4'

  Einde eerste verlenging

  City bengelt halfweg de verlengingen op de rand van de uitschakeling. Na een overtreding van Dias mocht Benzema nog maar eens het verschil maken met een penalty. De Fransman ontgoochelde niet en bracht Real een stap dichter bij de finale.

  105+3'

  Courtois voorkomt de 3-2!

  Nog maar eens een knappe redding van Courtois! Foden kan koppen op een voorzet van Cancelo, maar Courtois strekt zich naar de bal. Fernandinho kan niks meer aanvangen met de rebound.

  105+1'

  extra time

  De eerste verlenging mag nog een stukje langer duren. De tijd begint steeds meer te dringen voor City.

  105+1'

  2 - extra time

  Er komen 2 minuten extra tijd bij.
  104'

  Applauswissel voor Benzema

  De tank is leeg bij Benzema. Hij wordt onder luid applaus naar de kant gehaald voor Ceballos. 15 treffers heeft de Fransman nu gemaakt in deze CL-campagne. Kan/mag hij dat totaal verder aandikken in de finale?

  103'

  Dolle vreugde bij de Real-supporters. Hun team is op weg naar nog maar eens een heuse Houdini-act in de Champions League. Kan City nog een vuist maken?

  102'

  Geel voor Sterling

  Sterling staat amper op het veld of hij pakt al uit met een stevige tackle op Rodrygo. De gele kaart is helemaal op zijn plaats.

  101'
  Manchester City