NBA: Memphis telt Minnesota uit, topschutter Joel Embiid heeft gebroken oogkas

De Memphis Grizzlies staan in de 2e ronde.

In de NBA heeft Memphis zich als laatste geplaatst voor de 2e ronde van de play-offs. De Grizzlies wonnen vannacht voor de 4e keer van Minnesota. In de Eastern Conference hebben de Philadelphia 76ers zonder te spelen slecht nieuws gekregen over sterspeler Joel Embiid.

De 6e wedstrijd tussen de Timberwolves en de Grizzlies werd gespeeld in Minnesota en de thuisploeg leek lange tijd op weg om een beslissende 7e match af te dwingen. Bij het ingaan van het 4e quarter hadden de Wolves nog een voorsprong van 10 punten.

Maar Memphis had in deze serie al getoond dat het over veel veerkracht beschikt, terwijl Minnesota al verschillende keren een ruime bonus te grabbel gegooid had. Dat scenario voltrok zich opnieuw in het slotkwart, waarin de bezoekers op en over de Timberwolves gingen: 106-114.

Grizzlies-ster Ja Morant scoorde "slechts" 17 punten, maar deelde wel 11 assists uit en plukte ook 8 rebounds. Vooral Desmond Bane en Dillon Brooks (allebei 23 punten) maakten het verschil voor Memphis, dat het nu mag opnemen tegen de Golden State Warriors.

Nog een blessure voor Joel Embiid

In de Eastern Conference heeft Philadelphia slecht nieuws gekregen over center Joel Embiid, want na onderzoek is gebleken dat de topschutter van de 76ers zijn oogkas gebroken heeft in de laatste wedstrijd tegen Toronto. Embiid sukkelde ook al met een duimblessure.

Het is voorlopig niet duidelijk of en hoe lang deze nieuwe blessure Embiid aan de kant zal houden. In 2018 had de Kameroener al eens een gelijkaardig letsel. Toen ging hij onder het mes en was hij 3 weken out, daarna speelde hij een poos met een beschermend masker.

Philadelphia moet het in de 2e ronde van de play-offs opnemen tegen Miami. Zonder Embiid, de topschutter van het reguliere seizoen in de NBA, lijken de Sixers op papier kansloos.

Zo raakte Joel Embiid geblesseerd:

conference finals (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Golden State Warriors (3) Dallas Mavericks (4) 4-1
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Philadelphia 76'ers (4) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Phoenix Suns (1) Dallas Mavericks (4) 3-4
Golden State Warriors (3) Memphis (2)
4-2
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Atlanta Hawks (8) 4-1
Philadelphia 76'ers (4) Toronto Raptors (5) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Chicago Bulls (6) 4-1
Boston Celtics (2) Brooklyn Nets (7) 4-0
Western Conference
Phoenix Suns (1) New Orleans Pelicans (8) 4-2
Dallas Mavericks (4) Utah Jazz (5) 4-2
Golden State Warriors (3) Denver Nuggets (6) 4-1
Memphis Grizzlies (2) Minnesota Timberwolves (7) 4-2