Ga naar de inhoud

Golden State maakt einde aan play-offs van Nuggets, Milwaukee wipt Chicago

 do 28 april 2022 07:13
Stephen Curry was goed voor 30 punten.

Golden State Warriors staat in de halve finales van de play-offs in de Western Conference. Stephen Curry loodste de Warriors naar de beslissende 102-98-zege in Game 5 tegen de Denver Nuggets. In het Oosten heeft titelverdediger Milwaukee Bucks een einde gemaakt aan de play-offs van de Chicago Bulls.

Golden State heeft moeten zwoegen voor zijn ticket voor de halve finales. Terwijl het vlot een 3-0-voorsprong had afgedwongen tegen de Nuggets, dreigde het bij een nederlaag nog een 6e wedstrijd te moeten gaan spelen in Denver.

 

Maar zo ver lieten "The Dubs" en vooral Stephen Curry het niet komen. De tweevoudige MVP nam 30 punten voor zijn rekening om Golden State naar een weinig overtuigende 102-98-overwinning te loodsen.

 

Nikola Jokic, de sterspeler bij de Nuggets, deed nog zijn uiterste best om de nederlaag af te wenden - hij scoorde 12 van zijn 30 punten in de slotminuten - maar zijn ultieme poging voor een driepunter ging naast. 

 

Golden State wacht nu op de winnaar van het duel tussen Memphis en Minnesota. The Grizzlies hebben een 3-2-voorsprong, maar Minnesota speelt vrijdag wel thuis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Milwaukee Bucks kan de Bulls bedwingen

Ook NBA-kampioen Milwaukee Bucks staat in de halve finales van de Eastern Conference. In het vijfde duel met de Chicago Bulls sleepte het een beslissende 116-100-overwinning in de wacht.

 

Giannis Antetokounmpo rolde de rode loper uit met 33 punten. The Bucks wonnen de laatste drie duels overtuigend met gemiddeld 23 punten voorsprong, en dat zelfs zonder all-star-speler Khris Middleton.

 

Milwaukee, de nummer 3 uit het oosten, neemt het nu op tegen de Boston Celtics, die geen medelijden hadden met Brooklyn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De uitslagen van woensdag:

  • Golden State Warriors - Denver Nuggets: 102-98
  • Chicago Bulls - Milwaukee Bucks: 100-116
conference finals (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Golden State Warriors (3) Dallas Mavericks (4) 4-1
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Philadelphia 76'ers (4) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Phoenix Suns (1) Dallas Mavericks (4) 3-4
Golden State Warriors (3) Memphis (2)
4-2
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Atlanta Hawks (8) 4-1
Philadelphia 76'ers (4) Toronto Raptors (5) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Chicago Bulls (6) 4-1
Boston Celtics (2) Brooklyn Nets (7) 4-0
Western Conference
Phoenix Suns (1) New Orleans Pelicans (8) 4-2
Dallas Mavericks (4) Utah Jazz (5) 4-2
Golden State Warriors (3) Denver Nuggets (6) 4-1
Memphis Grizzlies (2) Minnesota Timberwolves (7) 4-2