Ga naar de inhoud

Joel Embiid doet het weer voor Philadelphia, de Brooklyn Nets zitten in vieze papieren

Joel Embiid was de matchwinnaar voor Philadelphia.

De basketbalfans hebben kunnen smullen van drie spannende duels in de NBA-play-offs. Philadelphia bedankte sterspeler Joel Embiid in Toronto, Boston zette de sterren van Brooklyn opnieuw een hak en Chicago versloeg kampioen Milwaukee.

De Philadelphia 76ers hebben een grote stap richting de tweede ronde gezet en dat heeft het vooral te danken aan sterspeler Joel Embiid. Die besliste de spannende derde wedstrijd tegen de Toronto Raptors met een driepunter in de slotseconde van de verlengingen: 101-104.

 

Toronto liet de kans liggen om het laken naar zich toe te trekken in de reguliere speeltijd. Op 2 minuten van het einde had Toronto een bonus van 5 punten, maar Philadelphia maakte nog gelijk, geholpen door missers vanaf de vrijworplijn van de Raptors.

 

Zo kregen we verlengingen en daarin eiste Embiid de hoofdrol op in de slotseconde. Hij scoorde van achter de driepuntlijn en sloeg Toronto knock-out. De ster van de Sixers was goed voor 33 punten en 13 rebounds. Zaterdag kan Philadelphia de klus tegen Toronto afmaken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Durant en Irving kunnen niet op tegen Boston

De Brooklyn Nets zitten dan weer in vieze papieren. Brooklyn verloor voor de tweede keer op een rij in Boston en zal het tij nu moeten keren in zijn thuiswedstrijden. Kevin Durant en Kyrie Irving konden een nederlaag niet afwenden: 114-107.

 

Brooklyn leek nochtans op weg naar de zege, maar bij een voorsprong van 17 punten stokte de motor bij Durant. Die scoorde in de tweede helft enkel nog vanaf de vrijworplijn en Irving (slechts 10 punten) zat in de greep van de Celtics-defensie.

 

De fans van Boston hadden het weer gemunt op ex-speler Irving, die een boete van 50.000 dollar had gekregen voor obscene gebaren en vuilbekkerij. Jaylen Brown was de offensieve sprankel die Boston nodig had in het vierde kwart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kampioen Milwaukee botst op DeMar DeRozan

Chicago heeft kampioen Milwaukee een halt toegeroepen: 110-114. De 41 punten van Chicago-ster DeMar DeRozan waren te veel voor Milwaukee, ondanks de 33 punten, 18 rebounds en 9 assists van Giannis Antetokounmpo. Chicago trekt naar huis met een 1-1-stand in de onderlinge serie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
conference finals (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Golden State Warriors (3) Dallas Mavericks (4) 4-1
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Philadelphia 76'ers (4) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Boston Celtics (2) 3-4
Western Conference
Phoenix Suns (1) Dallas Mavericks (4) 3-4
Golden State Warriors (3) Memphis (2)
4-2
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Miami Heat (1) Atlanta Hawks (8) 4-1
Philadelphia 76'ers (4) Toronto Raptors (5) 4-2
Milwaukee Bucks (3) Chicago Bulls (6) 4-1
Boston Celtics (2) Brooklyn Nets (7) 4-0
Western Conference
Phoenix Suns (1) New Orleans Pelicans (8) 4-2
Dallas Mavericks (4) Utah Jazz (5) 4-2
Golden State Warriors (3) Denver Nuggets (6) 4-1
Memphis Grizzlies (2) Minnesota Timberwolves (7) 4-2