Ga naar de inhoud

Wouter Vandenhaute: "Kopjes vrijmaken en concentreren op play-offs"

Wouter Vandenhaute en Marc Coucke keken samen naar de finale.

Een eerste trofee in 5 jaar had het harde werk van binnen de paars-witte bestuurskamers kunnen bekronen, maar Anderlecht bleef met lege handen achter in de bekerfinale. "Iedereen is bijzonder ontgoocheld", geeft voorzitter Wouter Vandenhaute toe.

"Ik moet AA Gent feliciteren met de Beker", zei Vandenhaute na de verloren strafschoppenreeks. "Ik denk dat we geen goede wedstrijd hebben gespeeld. We waren veel te nerveus en waren duidelijk onder de indruk van de omstandigheden."

 

"Strafschoppen zijn een loterij, maar je kan niet zeggen dat AA Gent niet verdiend heeft gewonnen. Iedereen had er enorm naar uitgekeken en de hele club hoopte op een eerste trofee in 5 jaar, dus iedereen is ook bijzonder ontgoocheld."

 

"We moeten dit nu even doorspoelen, de knop omdraaien en ons opladen voor de play-offs, te beginnen zondag tegen Union."

 

"We willen graag een Europees ticket, we willen een volwaardige Europese campagne. Met winst in de bekerfinale wisten we dat we er al waren, maar nu moeten we weer een stapje achteruit zetten, de kopjes vrijmaken en op naar de play-offs."

 

"We wisten wel dat het een moeilijke match zou worden, want Gent is een heel goede ploeg. Dat hebben ze vandaag laten zien."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.