Ga naar de inhoud

Bayern-coach Nagelsmann na Champions League-exit: "Ons seizoen is niet goed genoeg"

Julian Nagelsmann

De Champions League-uitschakeling is hard aangekomen bij het trotse Bayern München. Coach Julian Nagelsmann spreekt nu al van een mislukt seizoen, aanvaller Thomas Müller kon het afscheid van het kampioenenbal maar moeilijk verkroppen.

Door een late gelijkmaker in München heeft Villarreal zich gisteravond geplaatst voor de halve finales van de Champions League, nadat de Spanjaarden de heenmatch gewonnen hadden.

De Europese uitschakeling was een bittere pil om te slikken voor Bayern-coach Julian Nagelsmann. "We liggen uit de Duitse beker en uit de Champions League. Voor Bayern München is dat niet goed genoeg. Ons doel was om minstens de halve finales te halen in de Champions League. Daar zijn we niet in geslaagd", zuchtte Nagelsmann na de 1-1 tegen Villarreal.

"Dit is een van de moeilijkste nederlagen in mijn carrière. We misten een tweede doelpunt. We speelden veel beter dan in de heenwedstrijd en hebben de wedstrijd gedomineerd, maar dat heeft allemaal geen belang meer, want we zijn uitgeschakeld."

Dit is heel moeilijk om te aanvaarden. We waren de betere ploeg en hadden verdiend om te winnen.

Thomas Müller

Aanvaller Thomas Müller baalde als een stekker. "Dit is heel moeilijk om te aanvaarden. We waren de betere ploeg en hadden verdiend om te winnen", vond Müller.

"Vanaf het begin hebben we de tegenstander onder druk gezet. Na de verdiende 1-0 hadden we nog eens moeten scoren, maar dat is niet gebeurd. Aan de andere kant hebben we eigenlijk ook niets weggegeven, omdat we zeer goed verdedigden. Dan krijgen zij in de slotfase toch die ene kans en die wordt benut. Dat komt bij ons heel hard aan."

Müller moest wel bekennen dat de verhoudingen over de 2 wedstrijden wel iets anders lagen. "In Spanje hebben wij met 1-0 verloren en daar mochten we niet over klagen. Villarreal had toen zeker de kansen om ruimer te winnen."