Ga naar de inhoud
Villarreal slaat toe in het slot.

Villarreal blijft sprookjesboek volschrijven: Bayern München sneuvelt door late gelijkmaker

 di 12 april 2022 22:55
VIL
einde
1-0
FCB
    1. 52' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 0)
    2. 82' - Verv. Jamal Musiala door Serge Gnabry
    3. 88' - Doelpunt - Samuel Chukwueze (1 - 1)
    4. 90+1' - Geel - Giovani Lo Celso
    UEFA Champions League - speeldag 2 - 12/04/22 - 21:01
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    52'
    Robert Lewandowski
    52'
    Robert Lewandowski
    1 - 0
    88'
    Samuel Chukwueze
    1 - 1
    Samuel Chukwueze
    88'

    Ook Bayern München zal dit jaar de Champions League niet winnen. Het leek in eigen huis de nederlaag uit de heenmatch tegen Villarreal uit te wissen, maar een late gelijkmaker van Chukwueze nekte de Duitsers.

    Bayern - Villarreal in een notendop:

    • Sleutelmoment: 5 minuten voor tijd haalt Nagelsmann Hernandez eruit voor Davies, de jonge Canadees moet Villarreal-aanvaller Chukwueze afstoppen. Die wissel blijkt een totale misrekening want enkele minuten later is het uitgerekend Chukwueze die Villarreal richting de halve finales trapt.

    • Man van de match: Oude krijger Raul Albiol hoort nog altijd bij de beste centrale verdedigers ter wereld. De aanvoerder van Villarreal kopte elke voorzet weg en behield de rust bij zijn medemaats. 

    • Opvallend: Villarreal bereikt voor de tweede keer in zijn historie de halve finales van de Champions League. De vorige keer botste het in 2006 op het Arsenal van Arsène Wenger. Gaat Europa League-koning Unai Emery dit jaar voor de beker met de grote oren?

    Opnieuw zand in Duitse machine

    Na de terechte 1-0-nederlaag in de heenmatch in Villarreal stond Bayern voor een loodzware opdracht in de eigen Allianz Arena. De Duitsers waren nog steeds torenhoog favoriet, maar konden dat in de eerste helft niet waarmaken.

     

    Unai Emery had zijn pionnen nogmaals uitstekend geplaatst en verder dan een kopballetje van Musiala kwam Bayern niet. Aan de overkant trapte Gerard Moreno vanuit een scherpe hoek in het zijnet.

     

    Rusten gingen beide ploegen met een teleurstellende brilscore op het bord. Bayern was onmachtig, het strak georganiseerde Villarreal stond op 45 minuten van de kwalificatie voor de halve finales.

    Invaller Chukwueze nekt Bayern

    Na rust had Bayern dan toch zijn hoogste versnelling gevonden. De druk was versmachtend en net voor het uur bezweek Villarreal. Müller recupereerde en vond meteen Lewandowski die er met een knap schot tussen de benen van Torres 1-0 van maakte.

     

    De bezoekers leken te bezwijken, maar vonden hun tweede adem en hielden netjes stand. Grote kansen werden er niet meer afgedwongen en 10 minuten voor tijd kantelde Unai Emery de match met het inbrengen van de Nigeriaan Samuel Chukwueze.

     

    De sneltrein vergat eerst om Gerard Moreno de gelijkmaker aan te bieden en deed het een handvol minuten later zelf. Alphonso Davies was in geen velden of wegen te bekennen en Chukwueze duwde de gelijkmaker binnen in het dak van het doel.

     

    Bayern druipt zo af en moet zich richten op de titel in de Bundesliga, toch een troostprijs. Villarreal staat na de winst in de Europa League vorig seizoen nu in de halve finales van het Kampioenenbal. Net zoals met Riquelme in 2006.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    22:55

    Afgelopen!

    Wat een sprookje! Villarreal schakelt na Juventus een nieuwe grootmacht uit in de Champions League. Nu gaat Bayern München voor de bijl. De Duitsers hadden de bovenhand in de tweede helft, maar zonder veel te creëren. In de slotminuten besliste invaller Chukwueze het tweeluik. 

    90+6'
    90+5' tweede helft
    90+4'

    De seconden tikken weg en er is eigenlijk geen druk meer van Bayern, de veer is definitief gebroken. 

    90+2'

    Emery geeft Aurier nog wat aanwijzingen, hij gaat na de Europa League-winst van vorig seizoen zorgen voor een nieuw mirakel. 

    90+1'

    extra time

    Nog 4 minuten, er is al 1 van verstreken. 

    90+1'

    4 - extra time

    Er komen 4 minuten extra tijd bij.
    90+1'
    Villarreal CF
    90+1'

    Smerige ingreep van Lo Celso op Coman en die gele kaart is meer dan terecht. Hoeveel extra tijd krijgen we nog? 

    90'
    90'

    Bij Bayern schreeuwen ze meteen om een strafschop na een onschuldig duel tussen Albiol en Lewandowski. Dit is geen elfmeter. Villarreal gaat dit niet meer weggeven. 

    89'

    De goal van de invaller!!

    Villarreal gaat naar de halve finales! Met een nieuwe razendsnelle tegenprik komt Chukwueze alleen voor Neuer en hij maakt gewoon gelijk. Wat een deceptie bij Bayern. 

    87'

    Nagelsmann brengt zijn geheime wapen Alphonso Davies tussen de lijnen. Hij moet Chukwueze kunnen beteugelen. Nog 3 minuten reguliere speeltijd. 

    86'

    Slappe voorzet Chukwueze

    Het moment voor de Nigeriaanse invaller was al bijna gekomen. Hij heeft na goed storend werk van Foyth zeer veel ruimte, maar zijn voorzet tot bij de vrijstaande Gerard Moreno is te slap. Neuer kan oprapen. Bij Bayern moeten ze toch ook uitkijken. 

    84'

    Een dubbele wissel bij Villarreal. Snelheidsduivel Chukwueze en Pedraza komen in de ploeg voor Coquelin en Danjuma. 

    83'

    De kans voor Danjuma!

    Een uitstekende lange bal komt perfect in de loop van Arnaut Danjuma. De ex-speler van Club acht zijn moment gekomen en neemt het leer in een keer op de slof, maar voorlangs. Goed meegenomen en goed getrapt, maar geen gelijkmaker. 

    82'
    wissel